Bold Haistyles #1 De Buzz Cut

Hi lieve lezers. Dit jaar staat locked en loose in het teken van bold, beautiful and natural. Ons natuurlijk haar is niet alleen prachtig, maar ook veelzijdig. Zo zijn er genoeg uitdagende kapsels die naturals prachtig staan. Om jullie te inspireren, brengen we een aantal haarstijlen onder de aandacht die gezien moeten worden! We beginnen met de buzz cut, een mooie geschoren look voor vrouwen met krullend- en kroeshaar.

Wat is een buzz cut?

Tegenwoordig hoef je geen lang haar meer te hebben om je vrouwelijkheid te tonen. De Buzz Cut is een zeer kort kapsel dat vaak met een tondeuze wordt gecreëerd. Hoewel militairen deze korte coupe vaak rocken, kan het ook mooi staan bij vrouwen. Met name bij vrouwen met kroeshaar staat het prachtig! Doordat kroeshaar sterkt krult, blijft het dicht tegen de hoofdhuid aan zitten. Hierdoor wordt de hoofdhuid toch mooi gevuld, ondanks dat het meeste haar is weggeschoren. Alek Wek en Amber Rose laten duidelijk de schoonheid van de buzz cut zien.

Inpiratie  voor de buzz cut

Hoewel modellen als Amber Rose en Alek Wek als pioniers van deze haarstijl gezien kunnen worden, omarmen steeds meer celebrities de buzz cut. Naast al haar pracht, kun je ook eindeloos variëren met dit kapsel. Je zou dit misschien in eerste instantie niet bedenken, aangezien het haar zo kort is. Toch laten verschillende celebrities zien dat je eindeloos kunt variëren met dit korte kapsel.

Probeer het eens een gewaagd kleurtje te geven, zoals Amandla Stenberg. Of durf een uniek patroon in je haar te scheren. Op de rode loper was Danai Gurira zelfs te zien met een gekleurd patroon!

Celebrities zoals Sanaa Lathan en Tamar Braxton houden het lekker natuurlijk.

De voordelen van een buzz cut

De Buzz Cut staat voor variatie. Naast variatie te brengen in het kapsel, is het kapsel op zichzelf al een mogelijkheid om eens wat anders te doen met je haar. De Buzz Cut is een ideale look om meer aandacht te leggen op je gelaatstrekken. Zo komt de schoonheid van de vrouw prachtig naar voren omdat de aandacht meer rondom het gezicht van de vrouw wordt gevestigd, in plaats van het haar.

Daarnaast is het kapsel redelijk gemakkelijker te onderhouden. Je bent zo klaar met het wassen en verzorgen van je haar. Daarnaast heeft het haar minimale styling nodig. Geen gedoe meer in de ochtend om te bedenken welk kapsel je gaat dragen en om het haar in model te krijgen. Met de buzz cut kun je gedag zeggen tegen bad hair days.

De verzorging van een buzz cut

De Buzz Cut is redelijk gemakkelijk te verzorgen, echter betekent dit niet dat je niets meer hoeft te doen. Om het haar zo kort te houden, zal je het goed moeten onderhouden. Je haar groeit vaak sneller dan je denkt, waardoor je regelmatig naar de kapper zal moeten gaan, indien je het kapsel zo kort wilt houden.

Daarnaast speelt de hoofdhuid een belangrijke rol. Omdat je hoofdhuid door de buzz cut meer wordt blootgesteld, is het nu belangrijker dan ooit om het haar en vooral de hoofdhuid goed te verzorgen. Maar maak je geen zorgen. The Natural Hair Club geeft je een aantal tips voor een goede verzorging van de hoofdhuid.

Hair tips voor een buzz cut

1. Voorkom build up
Zorg ervoor dat haar en hoofdhuid goed gereinigd worden, om build up te verwijderen. Op die manier zorg je ervoor dat de huid water en voedingstoffen kan opnemen en afvalstoffen kan afstaan. Op die manier blijft de hoofdhuid gezond.

2. Gebruik milde producten
Omdat de hoofdhuid meer bloot is gesteld, is de kans op irritaties groter. Gebruik daarom milde (natuurlijke) producten die zijn afgestemd op de verzorging van de hoofdhuid.

3. Zorg voor bescherming
Het is heel belangrijk dat de hoofdhuid goed beschermd wordt. Naast gebruik te maken van beschermende producten, kun je haar en hoofdhuid ook beschermen door het te bedekken met leuke mutsen en stijlvolle turban wraps.

4. Eet gezond en drink voldoende
Naast dat het belangrijk is om haar en hoofdhuid direct te verzorgen aan de buitenkant, is het ook belangrijk om deze van binnenuit te verzorgen door goede voeding te eten en voldoende water te drinken.

Wat vinden jullie van de Buzz Cut?

Spread the love

Laat een bericht achter