Bold Hairstyles #2 De half shaved hairstyle

Hi lieve lezers. Dit jaar staat locked en loose in het teken van bold, beautiful and natural. Ons natuurlijk haar is niet alleen prachtig, maar ook veelzijdig. Zo zijn er genoeg uitdagende kapsels die naturals prachtig staan. Om jullie te inspireren, brengen we een aantal haarstijlen onder de aandacht die gezien moeten worden! Deze week staan we stil bij de half shaved hairstyle, wellicht wel het meest extreme asymmetrische kapsel dat er bestaat!

Wat is de half shaved hairstyle?

De Half Shaved hairstyle is een asymmetrisch kapsel waarbij een gedeelte van het haar wordt kaalgeschoren! De grootte en plaats waar het haar wordt weggeschoren, kan variëren. Zo wordt er soms een gehele helft van het haar weggeschoren, soms alleen één zijkant en soms zelfs beide zijkanten. Daarnaast kan ook de lengte en textuur van het overgebleven haar verschillen, waardoor dezelfde look er helemaal anders uit kan zien.

Vele van jullie herinneren zich vast het moment dat de zangeres Cassie haar nieuwe look aan de wereld toonde. Iedereen was erg verbaasd en had een andere mening over de half shaved hairstyle. Terwijl sommige haar kapsel toejuichten vanwege zijn originaliteit, vonden de anderen het weer afschuwelijk. Het veelbesproken kapsel werd in één klap enorm populair. Toch was Cassie niet de eerste celebrity die dit kapsel droeg.

Inspiratie voor de half shaved hairstyle

De echte pioniers van de half shaved hairstyle waren de meiden van het hip-hop trio Salt-n-Pepa die in de jaren ‘80 en ‘90 al deze look droegen. In de documentaire Good Hair van Chris Rock, onthullen de nu volwassen vrouwen dat deze look eigenlijk ontstond vanwege een relax behandeling die mis ging. Omdat tijdens het relaxen een gedeelte van het haar was weggebrand, ontstond er een kale plek. De meiden besloten het kapsel te laten en zo ontstond de half shaved hairstyle.

Dankzij Salt-n-Pepa werd dit kapsel populair in de hip-hop scene en onder donkere vrouwen. Ondanks alle kritiek dat Cassie van velen kreeg, volgden vele andere bekende vrouwen haar look. Donkere celebrities zoals zoals LaLa Vazquez Anthony en Oud-Spicegirl Melanie Brown kozen voor de half shaved hairstyle. Sterren zoals Jada Pinkett Smitt, Rihanna en Meagan Good zetten op hun eigen manier deze trend voort. Je kunt inderdaad zien dat ze het allemaal op een andere manier dragen!

Wat is er zo uniek aan de half shaved hairstyle?

Let’s face it. Veel mensen houden van symmetrie, vooral als het gaat om het haar. Als je naar de kapper gaat, dan wil je graag dat je haar gelijk wordt geknipt (tenzij je anders hebt aangegeven). Deze symmetrie verwacht je niet alleen bij jezelf, maar vaak ook bij anderen. Zodra er haar op iemands hoofd wordt gespot, dan is de algemene verwachting dat het aan beide kanten aanwezig is. Dit geeft een vertrouwde, neutrale look, waar de meeste mensen van houden.

Om deze reden is het dus best gewaagd om de helft van je haar eraf te scheren, waardoor er asymmetrie ontstaat. Nu bestaan er al wel andere asymmetrische kapsels, zoals een asymmetrische bob. Echter zijn deze haarstijlen vaak een stuk minder exteeem in vergelijking met de half shaved hairstyle. Je kunt je vast voorstellen hoe extremer en gewaagder de asymmetrie, hoe meer de meningen zijn verdeeld. You either hate it of love it.

De verzorging van een half shaved hairstyle

Afhankelijk van de grootte van het afgeschoren gedeelte, de lengte en textuur van het overgebleven haar, hebben alle half shaved hairstyles één ding gemeen. De hoofdhuid wordt meer bloot gesteld. Daarom is het belangrijk om naast het haar, de hoofdhuid extra goed te verzorgen. Lees enkele tips voor een goede verzorging van de hoofdhuid in ons vorige artikel over de bold hairstyles #1 de buzz cut.

Zou jij dit kapsel aandurven? Wat vinden jullie van de half shaved look?

Spread the love

Laat een bericht achter