Bold Hairstyles #3 De Braids

Hi lieve lezers. Dit jaar staat locked en loose in het teken van bold, beautiful and natural. Ons natuurlijk haar is niet alleen prachtig, maar ook veelzijdig. Zo zijn er genoeg uitdagende kapsels die naturals prachtig staan. Om jullie te inspireren, brengen we een aantal haarstijlen onder de aandacht die gezien moeten worden! Deze week staan we stil bij misschien wel de meest populaire en veelzijdige beschermende haarstijl, namelijk braids!

Over braids

Braids is het Engelse woord voor vlechten. Het wordt een beschermende haarstijl genoemd omdat tijdens het vlechten het haar zodanig wordt georganiseerd dat het op één plek blijft waardoor het geen kans krijgt om te klitten. Hoewel braids tegenwoordig erg populair zijn, is het echter een eeuwenoude haarstijl dat door verschillende oude beschavingen werd gebruikt. Dankzij overblijfselen van oude potten, beelden en hiërogliefen weten we dat de oude Grieken en Egyptenaren deze haarstijl al kenden.

De traditie van braids

Ook onze voorouders uit Afrika vlochten het haar. Volgens sommige wetenschappers konden haarstijlen aantonen van welke leeftijd, geslacht, status en zelfs van welke stam je afkomstig was. Deze traditie wordt voort gezet door verschillende culturen die hun roots in Afrika hebben liggen. Hoewel het tegenwoordig niet meer wordt gebruikt om een groep te kunnen identificeren, wordt het toegepast voor zelf expressie. Braids zijn inderdaad ideaal om een creatief kapsel te creëren aangezien je met deze haarstijl eindeloos kunt variëren.

De eigenschappen van Braids

Eigenlijk is de term braids een verzameling van verschillende haarstijlen. De gemeenschappelijke deler is dat het haar in verschillende secties wordt verdeeld die vervolgens aan elkaar vast worden gemaakt (vlechten). Het bij elkaar brengen van de haarstrengen kan met verschillende technieken worden gedaan. Daarnaast kan het aantal strengen dat bij elkaar worden gebracht verschillen. Meestal worden 2, 3 of 4 strengen met elkaar gevlochten.

De soorten braids

Als je twee strengen gebruikt, dan worden het twists genoemd. Het twisten is de meest makkelijke manier om het haar aan elkaar vast te maken. Echter, twists gaan ook weer makkelijk los, met name als je het probeert met steil haar. Dankzij de bochten en wendingen die krullend haar kenmerken, is het meer geschikt voor deze haarstijl. Niet alleen voor het twisten maar ook voor andere soorten vlechten zoals cornrows.

Zoals de naam al verklapt, zijn cornrows rijen van vlechten, die dicht tegen de hoofdhuid aan liggen. Omdat het lijkt om rijen die je op maïs vindt, wordt het deze haarstijl cornrows genoemd.

Inspiratie voor braids

Zoals eerder gezegd, zijn braids de meest diverse beschermende haarstijl. Met de verschillende hoeveelheden haarstrengen en technieken kun je verschillende soorten vlechten in verschillende hoeveelheden in het haar (laten) zetten. Je kunt je vlechten zelfs langer maken of een andere kleur geven met behulp van nephaar. Of een gedeelte niet vlechten. Je kunt patronen maken in het haar door gebruik te maken van de cornrow techniek. Tenslotte kun je ook nog eens fantastische kapsels maken van het haar dat al gevlochten is.

De verzorging van Braids

Ook bij de verzorging van braids geldt dat de hoofdhuid meer dan normaal wordt bloot gesteld. Bij de verdeling van het haar in secties, worden er scheidingen gemaakt. Op dit plekken wordt de hoofdhuid zichtbaar. De hoeveelheid hoofdhuid dat wordt bloot gesteld, is afhankelijk van het aantal scheidingen. Net zoals bij de eerdere bold hairstyles geldt ook voor deze dat het belangrijk is om naast het haar, de hoofdhuid extra goed te verzorgen. Lees enkele tips voor een goede verzorging van de hoofdhuid in ons vorige artikel over de bold hairstyles #1 de buzz cut.

Hoe rocken jullie je braids het liefst?

Spread the love

Laat een bericht achter