Meet&Greet: The Working Formula

Deze maand bestaat NHC 12 jaar🎉🎉. En in de afgelopen 12 jaar is er een hoop veranderd in de Nederlandse Black hair community.  Er bestaan talloze blogs, facebook groepen en Instagram pagina’s waarvan de meeste content nog altijd uit Amerika komt. Dankzij de Natural Hair Club is er ook een podium voor Nederlandse influencers en merken. Afgelopen week maakte ik kennis met een merk van eigenbodem: Ik sprak met Nicole van The Working Formula! Ben je op zoek naar nieuwe haarproducten met niet te veel poespas, maar wel resultaat, lees dan gauw verder.

NICOLE TWF

Wat is het verhaal van The Working Formula? In 2020 bleven mijn vrienden en familie herhalen dat ik moest beginnen. Er werd opgemerkt hoeveel mijn haar gegroeid en hoe gezond het was. Ik hielp hen ook vaak met maskers en zo…  Zij motiveerde mij om er iets mee te doen.

THE PRODUCTS

Voor wie maak je je producten en hoe kun je ze het beste gebruiken? Ik leg mijn focus op kroeshaar en krullen, maar eigenlijk is het voor alle haartypes te gebruiken. Mijn producten zijn een boost voor je hoofdhuid (scalp) of voor je haar, maar niet te vergelijken met een conditioner. Zowel de Maskers, Smoothie of de Extreme Scalp Solution worden uitgespoeld na gebruik. De Scalp oil hoef je niet uit te spoelen maar om build up te verkomen en voor betere resultaten raad ik je aan om je washday elke week in te plannen.

Hoeveel producten heb je in je lijn ? 5. Ik verkoop behandelingen voor je haar maar ook voor je hoofdhuid.   Zo is er de Hair smoothie en de Curl Defining Hair mask en de Nutrition Ballance voor het haar en de Intense Scalp Oil en Extreme Growth Scalp Treatment voor de hoofdhuid.  

Op je labels staat hand crafted, doe je dit allemaal zelf? Volmondig JA! Ik kies de ingrediënten zelf en ik heb zelfs mijn website gedaan✨.

Waar zijn je producten te koop?  Via mijn website: www.theworkingformula.nl

Hoe kies je, je ingrediënten? Ik heb tijdends mijn journey heel veel Youtube gekeken en heel veel dingen gegoogled en door heel veel te experimenteren.

Wat maakt jouw producten anders dan de andere merken op de markt? Ik heb gemerkt dat veel merken werken met extracten en/ of poeders, en bijvoorbeeld niet echt met banaan. Dat doe ik wel. Ook probeer ik zo organic mogelijk te zijn. Dus als je nu een Hair smoothie koopt zul je daar geen aardbeien in vinden want die zijn nu niet in seizoen.

Real Talk

Welke bad hairhabits laat je in 2021?  Procatination. Ik ga mijn best doen om dingen gewoon direct te doen. Niet nog eerst een aflevering van de Office kijken, maar direct mijn haar uitspoelen als ik daar bezig ben. En op tijd naar bed. Mijn slaapritme is nu niet bestaand..

Wat kunnen we komend jaar van TWF verwachten ? Meer Hairsmoothies en dan wel met  seizoensproducten natuurlijk.

Hoe is je eigen haar zo snel gegroeid ? Ik ging Natural in 2016 en in 2017 ongeveer 1,5 jaar was mijn haar heel beschadigd, ik droeg alleen pruiken want ik wist niet wat ik met mijn haar moest doen. Ik gebruikte alleen shampoo, niet eens een leave in conditioner. In 2017 begon ik met mijn healthy hair journey deze groei is dus vanaf 2017 tot nu.

Wat is het verschil tussen natural journey en een Healty journey?  Voor mij betekend dat het bewust kiezen van ingrediënten en niet alleen aandacht geven aan mijn haar maar ook mijn hoofdhuid, maar ook bijvoorbeeld het moisturizen van mijn haar als ik op dag 3 na mijn wasdag merk dat mijn haar droog is.

Hoe ziet jou haar routine eruit?  Mijn washday is best lang ik heb bijna 2 en soms wel 3 washday’s. Ik heb namelijk best lang en dik haar maar ik ben gewoon lui ik begin met kammen dat is stap 1 en vaak heb ik dan geen zin puf om het te wassen dus vandaar dag 2. Na het wassen gebruik ik een masker en een hoofdhuid behandeling en als het mee zit spoel ik dat direct uit , maar soms heb ik dus ook een 3e dag ..

Wanneer dit allemaal gebeurd is dan ga ik het stijlen, met stijlen bedoel ik een protective style; heel simpel grote twist of braids. Ik heb meestal 5 a 6 dagen tussen mijn washday’s. De reden dat er bij mij zo weinig tijd tussen zit is zodat ik de producten voor mijn hoofdhuid behandeling goed kan gebruiken. Ik doe dit bewust omdat het mijn goal is om heel lang haar te hebben. Als ik geen goal zou hebben zou er echt veel langer tussen mijn wasdagen zitten.

Wat is volgens jou de grootste fabel in de blackhair community ? Er bestaat geen shortcut of wonder middel om binnen 2 weken lang en dik haar te krijgen.

Welke tips over haar had je gehad willen hebben toen je begon an je Natural Hair journey? Volg geen treds maar gebruik je gezonde verstand.  En dat shampoo en haarmaskers toch wel in elke routine horen, ongeacht je hair goals.

Heb je rolmodellen? Mijn Opa. Ik hoop dat ik net als hij succesvol kan zijn met mijn business en mensen in dienst te kunnen nemen. @Salt.XO vind ik business wise heel goed. Zij doen verder niets met haar, maar hun socials vind ik er altijd on point uit zien.

Zijn er blogs of influencer die we in de gaten moeten houden? Nu ik al een lange periode met mijn healthy hair journey bezig ben volg ik niet meer zo veel mensen, Maar toen ik net begon had ik veel aan GreenBeauty dit is een YT Kanaal en Indigenous_Strands op Insta zij zijn zeker de moeite waard.

Op welke socials ben je te volgen? Op Insta @theworkingformula en TikTok : @theworkingformula

Nog laatste woorden ter afsluiting van ons gesprek ? Bedankt SHARON ! NHC is de reden dat mijn bedrijf kan bestaan. Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik voor mijzelf zou beginnen. Dankzij het platform dat jij voor ons gecreëerd hebt, heb ik mij kunnen ontwikkelen tot waar ik nu ben.

Heb je nog vragen voor Nicole of kom je meer te weten over een andere Brand van eigen bodem ?  Laat het mij weten in de comments

Lorraine
Lorraine
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security