Miss Supermodel Worldwide Netherlands

Vorig weekend heeft de finale van de Miss Supermodel Worldwide Netherlands verkiezing plaatsgevonden. Wat een mondvol, het uitspreken van deze titel. Ik herinner mij nog dat ik als klein meisje af en toe naar Amerikaanse missverkiezingen op tv keek. De deelnemers van deze verkiezingen leken voor mij allemaal op elkaar. En nog persoonlijker, deze deelnemers leken totaal niet op mij. Nu ik ouder ben en meer levenservaring heb weet ik dat dit beeld het landschap van de missverkiezingen niet representeert. 

Naast het feit dat er verschillende genres missverkiezingen zijn voor verschillende genres heb ik ook geleerd dat de inhoud erg verschillend kan zijn. De Miss Supermodel Worldwide Netherlands verkiezing heeft mijn beeld zeer positief beïnvloed. Deze verkiezing, opgericht national director en eigenaresse Leila Aigbedion, zet zich in voor het vergroten van de bewustzijn rondom missverkiezingen, de ontwikkeling van jonge vrouwen en het weerspiegelen van de diversiteit van het multiculturele Nederland. De 8 finalisten volgenden een traject van zes maanden lang. Tijdens deze maanden kregen zij ondersteuning ter voorbereiding op de finale. Zij volgden verschillende trainingen zoals; pitchen, catwalk, psychologie, bootcamp en leerden een choreografie voor de finaleshow. 

Op 29 februari was het zo ver. Een van de 8 dames zou te horen krijgen wie de titel Miss Supermodel Worldwide Netherlands een jaar lang mag dragen. Bij binnenkomst van Theater het Kruispunt kreeg ik meteen de smaak te pakken van een missverkiezing. Met gala als thema was het onvermijdelijk om versteld te staan van al de prachtige outfits. Ik wilde iedereen een compliment geven. Miss Supermodel Worldwide 2019, Lakeisha Babel, stond in een prachtige gala-jurk de gasten te verwelkomen. Voordat de show begon was er een moment om te netwerken, een hapje en drankje te doen of bij de foto-wall nieuwe kliekjes te maken voor Instagram. Kort voor het begin van de show werd iedereen de zaal in begeleid. 

Met het openen van het doek heeft de organisatie meteen uitgepakt. Zanger David Dam opende de show met zijn prachtige stem en zorgde ervoor dat het publiek in de juiste stemming kwam. Leila Aigbedion en Jeremy Lensink bleven de aandacht het publiek houden gedurende de avond. Met hun achtergrond en ervaring in het missverkiezing landschap waren zij de perfecte hosts. Daarna was het tijd om de missen te zien. Tijdens de openingsdans zag ik 9 prachtige vrouwen, de 8 deelnemers begeleid door Lakeisha. Zij waren prachtig, straalde kracht uit, stonden zelfverzekerd met het hoofd omhoog en nog belangrijker divers. Niemand leek op elkaar. Ik zag verschillende kleuren, vormen, maten. Het was inspirerend. 

Met de verschillende rondes gaven de deelnemers steeds meer van hun verhaal. Ik voelde mij met de ronde meer verbonden. De eerste ronde stonden zij in in outfits die de vlag van hun afkomst, woonplek of waar zij voor staan vertegenwoordigd. Na een klein voorproefje van de deelnemers te krijgen werden wij opnieuw vermaakt met een artiest. Dit keer zong Luciano Paalt de sterren van de hemel. In de tweede ronde lieten zij de liefde voor hun lichaam in welke vorm dan ook zien door voor ons te paraderen in zwemkleding. Na de pauze werd de focus gelegd op het innerlijk en de mindset van de deelnemers. Met hele sterke pitches werd het duidelijk gemaakt wat de motivatie van deelname voor een ieder was. Belangrijke topics zoals; diversiteit, mentale gezondheid, fysieke gezondheid, seksuele intimidatie, onzekerheid en body positivity kwamen aan de orde. 

Voor de laatste ronde was het tijd voor een emotioneel moment. De af-kroning van Lakeisha Babel. Voor zowel de organisatie als Lakeisha was dit een prachtige reis. Lakeisha nam ons door middel van een film compilatie mee in haar jaar als Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2019. Het was niet altijd even makkelijk. Zij vertelde over het overlijden van haar opa, haar reis naar India en het harde werken daar. Vooral als naturalista in de warme zon kan dit een uitdaging zijn. Na het afscheid van haar titel was het voor haar en de overige juryleden bijna zo ver. Tijdens de gala ronde toonde de missen hoeveel zij in de afgelopen 6 maanden getransformeerd zijn. In hun stappen kon je de groei, de doorzettingsvermogen en het talent zien. 

Voor zowel de jury als het publiek sprongen de volgende deelnemers eruit. De sjerp voor Miss Photogenic werd uitgereikt aan Afranina. De manier waarop zij non-verbaal weet te communiceren met de camera en zorgt voor een prachtig resultaat was noemenswaardig. De sjerp voor national costume werd uitgereikt aan Swelia. Haar trots werd meer dan duidelijk uitgebeeld in haar kostuum. De sjerp voor most popular werd uitgereikt aan Edna. Zij heeft een grote aanhang bij de reis weten te betrekken en een deel hiervan zelfs meegenomen naar de finale. De sjerp voor best body werd uitgereikt aan Sandra. Sandra heeft het hele publiek geraakt met haar speech over body positivity. Als prachtige vrouw met een maatje meer was het niet altijd even makkelijk om in een strijd te zijn met vrouwen met de maatschappelijk beter geaccepteerde maten. Dit hield Sandra niet tegen om er te staan. De grootste winnares van de avond was Kaylee. Zij kreeg niet alleen de sjerp voor miss Congeniality, oftewel de liefste deelnemer, maar ook de titel Miss Supermodel Worldwide Netherlands 2020. 

Miss super model 4033

Zoals eerder vernoemd heeft deze missverkiezing mijn beeld over en ervaring met missverkiezingen ten positieve veranderd. Vanuit mijn stoel in het publiek was ik aan het juichen door deze vrouwen. Ik kon mij inleven in hun verhaal en herkende mezelf. Hetzij in de vorm, hetzij in de kleur of hetzij in de emoties die zij voelen maar ik herkende mezelf. Het was een geweldig event en een mooie ervaring, ik ben geprikkeld geraakt naar meer missverkiezingen. 

Chanice Lodik
Chanice Lodik
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

sip n paint team
Event review

Sip & Paint Experience

Welkom bij de eerste blog van NHC Experience. In deze artikelen vind je informatie over de events die door NHC zijn georganiseerd. Maar nog belangrijker: hoe de deelnemers deze events hebben ervaren! Ben je nieuwsgierig naar Sip & Paint? Lees dan snel verder!

Lees Meer »
Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security