Naturals in the city – Naverslag 2019

In mijn high waist plooirok wandel ik door @TheaterZuidplein langs alle kraampjes gewapend met mijn iPhone om een goede indruk te krijgen van het event. Hier en daar een foto schieten of een boomerang voor Instagram opnemen. Tussen alle bedrijvigheid door, hoor ik diepgaande gesprekken, zie ik uitgebreide demonstraties van handleidingen en verschrikte gezichten bij het horen van de ergste Natural Hair Horror verhalen. Natuurlijk werden er genoeg producten voor haar en huid ingeslagen en struinde men gezellig rond.

Ik heb het over ‘The naturals in the city Rotterdam Edition van 20 Juli j.s.

NIC Gesprekspanel small 1

Na de workshop van Cheryl Powel wist ik meer over voedingssupplementen en biovoeding voor gezonder haar. Ook de ‘dirty dozen’ werd aangehaald, zodat men zelf kan uitzoeken welke levensmiddelen niet biologisch hoeven te zijn. Cheryl daarentegen, zag eruit als een hartig maar gezond biologisch 3-gangen maaltijd overgoten met gesmolten Fairtade chocolade.

De ‘Speak your mind’ Talkshow was knus opgezet en de interactie tussen panel en publiek verliep gesmoord. Dit keer is het licht verteerbaar onderwerp ’Jouw haar verhaal’ besproken onder leiding van Luus Malbons als host. En ondanks de verschillende invalshoeken was men het met elkaar eens: “Dit gaat dieper dan alleen maar haar!”

Enkele uitspraken van de avond

Cherryl “Mijn haar was zo krokant, ik kon het wel verkopen bij Kentucky Fried Chicken”

Anita “ Ik wil mezelf niet meer verloochenen door een weave tot op mijn bil die niet van mij is ”

Shaniqua “ Ik snap niet waarom er onderscheid gemaakt wordt tussen krullen en kroes, het is allemaal een krultype “

Leila “ Op de dag van de grote make-over kreeg iedereen lang haar, maar mijn pruik werd van mijn hoofd getrokken en ik werd kaalgeschoren, if I liked it or not “

“ Ik vind dat pruiken niet meer bij mij passen, maar het haar dat uit mijn hoofd groeit is wel mijn identiteit “

Aldo “ Ik ben blij dat men zich prettig voelt in hun eigen vel, hun eigen jas met hun eigen haar “

Ik sluit af met mijn favoriete quote vanuit de panel, hopend dat de smaak naar meer initiatieven als deze, snel verzadigd zal worden. “ In de geschiedenis is er een heleboel verloren gegaan, wat niet verloren had horen te gaan, dus laten we het weer terug halen en doorgeven “

— Anita Abaisa —

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

sip n paint team
Event review

Sip & Paint Experience

Welkom bij de eerste blog van NHC Experience. In deze artikelen vind je informatie over de events die door NHC zijn georganiseerd. Maar nog belangrijker: hoe de deelnemers deze events hebben ervaren! Ben je nieuwsgierig naar Sip & Paint? Lees dan snel verder!

Lees Meer »
Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security