Sip & Paint Experience

Welkom bij de eerste blog van NHC Experience. In deze artikelen vind je informatie over de events die door NHC zijn georganiseerd. Maar nog belangrijker: hoe de deelnemers deze events hebben ervaren! Ben je nieuwsgierig naar Sip & Paint? Lees dan snel verder!

Over NHC Sip & Paint

Een aantal weken geleden werd de eerste editie van NHC Sip & Paint georganiseerd. Sip & Paint is een event waarbij de deelnemers in een ontspannen sfeer, onder het genot van een wijntje, kennis kunnen maken met de beeldende kunst. Dankzij de tips & tricks van de kunstenares, is het event ook geschikt voor deelnemers die al (ruime) ervaring hebben met het beschilderen van een canvas. Kortom, dit event was bedoeld voor iedereen die graag een avondje wilde schilderen samen met mede kunstliefhebbers.

Online

Vanwege de huidige Corona maatregelen, vond de eerste editie online plaats. Via een online meeting konden de deelnemers meedoen aan het event. Op locatie (Theater Zuidplein) waren de hostess en haar crew, de kunstenares en spoken word artiest aanwezig. Hoewel de deelnemers vanuit huis door de kunstenares werden begeleid, was de afstand geen belemmering voor een gezellige tijd. Tijdens het event was het lachen en genieten, dankzij leuke opdrachten, een prachtige spoken word voordracht en een challenge waarbij zelfs prijzen te winnen waren!

De photobooth

Het event was erg goed georganiseerd. Aan alles werd gedacht om online toch nog een mooi event van te maken. Zo was er een online photobooth beschikbaar waar de deelnemers foto’s van zichzelf konden maken. Gedurende het event kregen de deelnemers verschillende opdrachten voor de photobooth. Zo werden ze uitgedaagd om een wijnselfie te maken, een boomerang van hun mooie haar te schieten en om hun mooie kunstwerk te delen. Deze opdrachten werden tussen het schilderen door gegeven, om de pret erin te houden en zodat iedereen op eigen tempo kon werken aan hun canvas. 

sip paint online foto booth

De kracht van de donkere vrouw

Tijdens de pauze was het tijd voor spoken word. De artiest die de spoken word kwam geven, had 3 gedichten voorbereid, die allemaal in het teken stonden van black & beautiful. Het was een ode aan de donkere vrouw, met al haar kracht, kwaliteiten en wat ze met zich meedraagt. Aan het einde van het event, kwam ze nog een keer aan het woord ter afsluiting van een geweldige avond. De mooie woorden hebben zeker indruk gemaakt en zijn na het event nog lang blijven hangen. 

Ren en denk

Na de pauze was het tijd voor een challenge met de naam ‘Ren en Denk’, waarbij de deelnemers snel moesten schakelen! Op basis van een raadsel dat een bepaald voorwerp omschreef, moest iedereen zo snel mogelijk rennen om het voorwerp in huis pakken. Degene die als eerste het voorwerp voor de camera liet zien, ontving een punt. De deelnemers met de meeste punten, konden mooie prijzen winnen. De winnaar ontving een pakket met haarverzorgingsproducten van het merk Hairfinity. De deelnemer die op de tweede plek eindigde, ontving een NHC length check shirt.

Het was een te gekke uitdaging, met raadsels zoals ‘Ik heb veel tanden en ben gemaakt van plastic’ en ‘Mij kun je gebruiken voor je haar en planten’. Kunnen jullie raden welke voorwerpen gepakt moesten worden?  

Schilderen

Naast de opdrachten, de challenge en spoken word, was het belangrijkste natuurlijk het ‘paint’ gedeelte, oftewel het schilderen op canvas. Samen met de kunstenares, begonnen de deelnemers met het schilderen. Daarvoor hadden ze een box ontvangen, bestaande uit onder andere verf, een sponsje, een stukje hout, bubbelwrap, houtskool, kwasten, een canvas en een bordje. Bij het aanbrengen van de onderlaag, werden de deelnemers geadviseerd om 4 verschillende kleuren aan te brengen met een sponsje. Na het aanbrengen van iedere laag, werd de canvas geföhnd om het drogen te versnellen.

sip paint schilderen

Verschillende technieken

Bij het aanbrengen van de onderlaag, werden er verschillende technieken uitgelegd om meer reliëf en diepgang aan te kunnen brengen. Daarbij werd er gebruik gemaakt van het houtje, de bubbelwrap en de kwast. De kunstenares legde uit dat er verschillende technieken zijn om een canvas te bewerken. Je kunt daarvoor allerlei voorwerpen uit het dagelijks leven gebruiken. Zelfs een bellenblaas! Na het aanbrengen van deze laag, ging iedereen weer föhnen om de canvas te laten drogen. 

Ware kunstenaars!

Na het aanbrengen van de verschillende technieken, was de achtergrond gereed en werd het tijd om een gezicht te maken. Daarvoor konden de deelnemers de houtskool gebruiken. Het voordeel van houtskool is dat als je een foutje maakt, je deze makkelijk met de kneedgum kunt corrigeren. Toen de deelnemers tevreden waren met hun tekening, werd het tijd om deze in te kleuren met behulp van verf en de kwasten. En natuurlijk weer föhnen. 

Aan het eind van de schildersessie waren de resultaten verbluffend! Ondanks de afstand, waren er prachtige creaties gemaakt. De deelnemers ontpopte zich tot ware Picasso’s. Ook de kunstenares was zeer onder de indruk. 

Sip & Paint gemist?

Zoals je kunt lezen, was de eerste editie van NHC Sip & Pain erg geslaagd! Het was een mooie manier om in de tijd van de geldende Corona maatregelen toch iets leuks te kunnen doen. Waarbij er geen rekening hoefde te worden gehouden met de avondklok en de 1,5 meter afstand. Sip & Paint was een kans om los te komen uit de dagelijkse sleur en de creativiteit de vrije loop te laten. Alle deelnemers waren erg enthousiast. Ook de organisatie kan niet wachten op het volgende event. En we hebben goed nieuws, deze staat al gepland!

sip paint

Op 20 augustus zal de volgende editie plaats vinden. En deze zal live plaatsvinden in Theater Zuidplein. Als de online editie al zo geslaagd was, zal deze vast nog leuker worden! Vanaf 1 juli zal de voorverkoop van start gaan. 

Wil je als eerste op de hoogte blijven omtrent het event NHC Sip & Paint? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief!

Kimry
Kimry
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security