Nieuw! De krulcap

Ben jij ook zo gek op petten? Dan moet je de krulcap proberen! Lees in deze blog meer over het nieuwe product van satijnkledinglijn. 

Al sinds ik mijn haar relaxte, houd ik van petten. Echter toen ik aan mijn natural hair journey begon, merkte ik dat mijn bos haar niet altijd onder een pet paste. Hoe blij was ik toen satijnkledinglijn met een pet kwam speciaal voor krullen. Deze pet heeft een aantal voordelen boven een normale baseball cap. 

Ruimte voor je krullen!

Dankzij de opening aan de achterkant van de krulcap, kun je al jouw krullen in de pet kwijt. Of je je haar nu in een staart wilt dragen. Of gewoon los. Je hoeft je niet druk te maken of je haar wel of niet onder de pet past.

Geen vervelende knik

Als je petten draagt, dan heb je vast wel meegemaakt dat de achterkant een knik in je haar achterlaat. Opnieuw is de open achterkant van de krulcap een voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat je geen last hebt van die vervelende afdruk van de pet op de achterkant van je haar.

Schone binnenkant

Wist je dat de krulcap een satijnen binnenvoering heeft? Hoe vaak heb ik wel niet petten moeten wassen omdat de binnenkant vies werd van mijn haarproducten. Doordat de binnenkant van satijn is, zul je hier niet zo snel meer last van hebben. 

Mooi verzorgde krullen

Dus de satijnen binnenkant van de krulcap zorgt ervoor dat er minder producten uit je haar wordt opgenomen. Hierdoor blijven ze dus langer in je haar zitten, met als resultaat dat je haar langer verzorgd blijft en minder snel droog wordt.

Krullen blijven in model

Verder zorgt de satijn binnen de krulcap ervoor dat je krullen in model blijven. Doordat de stof erg soepel en glad is, zullen haarstrengen niet snel verstrikt raken. Daarnaast zorgt de soepele stof ervoor dat het haar niet vervormd wordt. Met als gevolg dat je haar precies blijft zoals je deze hebt gestyled.

krulcap 1

Nu je weet wat de voordelen zijn, kan je natuurlijk niet wachten om de krulcap uit te proberen. Hier zijn wat stylingtips die voor een mooi resultaat kunnen zorgen. 

Kies de juiste haarstijl

Het is een open deur maar denk goed na welke haarstijl je onder de krulcap wilt dragen. Met name als je je haar los of in een staart draagt zal dat mooi met de pet staan. Natuurlijk kun je ook voor een andere haarstijl kiezen. Maar let op. Afhankelijk van je haartype, kunnen vlechten toch enigzins gaan pluizen vanwege de wrijving als je de pet vaak op- en afzet. Daarnaast moet je goed opletten als je een knot draagt. Zorgt dat deze in de opening aan de achterkant past. En dus niet bovenop je hoofd draait. Hetzelfde geldt voor bantu knots. Deze laatste haarstijl is het minst geschikt voor als je een pet wilt dragen.

Zorg dat je haar droog is

Niet zozeer voor de krulcap, maar voor je haar. Nat haar kan nog in model worden gebracht. Dat komt doordat het water de waterstofbruggen in het haar afbreekt. Hierdoor kun je het haar in model brengen door bijvoorbeeld haarrollers aan te brengen. Tijdens het drogen worden dan nieuwe waterstofbruggen gevormd die ervoor zorgen dat het haar in de gewenste vorm blijft. Doe je de cap dus op als je haar nat is, dan zal deze naar de cap vormen. Kans is groot dat de cap in dat geval wel een afdruk op je haar achterlaat. 

Gebruik een gel 

Zeker als je je haar in een staart draagt, is het fijn om een gel te gebruiken. Dat hoeft niet perse een gel zijn met chemische bestanddelen. Het mag ook een natuurlijke gel zijn zoals lijnzaad en/of aloe vera. De gel is ideaal voor als je je haar strak wilt maken en je haarlijn plat wilt krijgen. Daarnaast kan de gel een mooie definitie geven aan het haar dat los zit. Een win win dus. Doe na de styling de krulcap op en je bent helemaal fashion ready!

krulcap 2

Ben je enthousiast geworden over de krulcap? De nieuwe pet is te koop voor 25,00 euro bij satijnkledinglijn. Wil je de pet met een leuke korting aanschaffen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief om de code te bemachtigen. 

Misschien ga je tijdens deze koude maanden liever naar buiten met een muts. Dan heeft Satijnkledinglijn een heerlijke warme beanie. Deze muts heeft tevens een binnenvoering van satijn, waardoor jouw krullen tip top blijven. Alle voordelen die de cap heeft, biedt de beanie ook. Zo heb jij verschillende opties om je krullen tegen het weer van buiten te beschermen!

KC4 2
Kimry
Kimry
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security