Doe je loc research voordat je begint aan jouw loc journey.

Terugblik

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen over mijn weg naar het begin van mijn loc journey. Heb je het nog niet gelezen dan kan je het hier terugvinden: “De weg naar het begin van mijn loc journey”. Je leest daar over de struggles die ik altijd had met mijn haar, hoe besluiteloos ik kan zijn en vooral hoe snel ik op mijn kapsels uitgekeken was. Locs leek daarom wel een hele definitieve beslissing in mijn ogen en was ik daar wel aan toe?

Do your research!

Mocht jij locs overwegen, dan raad ik je aan om goed te onderzoeken of het iets voor jou is. Daarnaast zijn er nog een paar andere zaken waar je aan moet denken. Met welke methode wil je je locs beginnen? Welk patroon wil je? Hoe dik wil je je locs hebben? Laat je het door iemand zetten en onderhouden (wie) of ga je dat zelf doen (hoe)? I did my research, maar dat maakt mij nog geen expert of professional. But imma save you some time over here door de kennis met je te delen die ik tijdens mijn zoektocht heb opgedaan.

Verschillende methodes om je locs te beginnen

Er zijn vast heel veel verschillende methodes waarmee je kunt beginnen, maar hieronder belicht ik 7 verschillende methodes.

1.  Two Strand Twists

De voordelen van jouw locs beginnen met twists is dat het een makkelijke en laagdrempelige manier om met je loc journey te beginnen. Dit kan je eventueel ook zelf doen. Nadeel van deze methode is dat het nog een tijdje kan duren voordat je twists locken en dat ze in het begin los kunnen raken. Maar het voordeel hiervan is dat je het dus wel een tijdje aan kan kijken of je het “voelt” en ze uit kan kammen voordat ze echt locken.

Hieronder op de foto van locs_evolving kun je goed het verschil zien tussen locs die met coils en two strand twists zijn begonnen.

196332658 348389743305711 413319442037069960 n

2. Vlechten

Ik wist niet dat je ook jouw loc journey met vlechten kon beginnen! Maar blijkbaar kan dat dus wel. Dus ook weer lekker makkelijk en laagdrempelig. Het nadeel hiervan is wel dat je het vlecht patroon nog lang blijft zien en dat de puntjes kunnen los raken.

3. Comb of finger coils

Ook weer zo’n makkelijke en laagdrempelige manier! Je kan het prima zelf doen of laten doen door iemand. Nadeel is wel dat het door water sneller los laat of puffy wordt en dat het dus lang kan duren voordat het echt gaat locken.

4. Backcombing

Oftewel instant locs. Dus je hebt meteen de loc look met deze methode. Groot nadeel is wel dat als het niet goed gedaan is dat je klitten en budding op de verkeerde plekken krijgt en dat wil je niet! Alle bovenstaande methodes kun je eventueel zelf doen. Al doet een professional het natuurlijk beter! Maar deze methode zou ik zeer zeker niet zelf thuis uitproberen, want mocht het niet goed gaan dan gaat het erg moeilijk worden om ze nog uit te kammen.

Been there, done that en dan had ik nog maar 4 locs die met de backcombing methode waren gezet. Dus zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb! 😉

5. Interlocking

Deze methode is meestal voor dunnere locs. Je hebt meteen de look & feel van locs. Klein nadeel is dat ze eerst gaan opzwellen en daarna krimpen, dus hou daar rekening mee. Maar ook dit is gewoon part of the loc journey! Deze methode zou ik ook niet zelf uitproberen, maar bij een pro laten doen.

6. Loc Extensions

Loc extensions kan gezien worden als “valsspelen” omdat je in principe niet de hele loc journey doorloopt. Maar hey, ieder zijn journey en ieder zijn destination! So no judgdements here from me. Ik heb zelf ook loc extensions gehad and I loved it! Voor mij waren de voordelen vooral dat je meteen lange locs hebt en je de de “ugly phase” of “awkward stage” (zoals dat genoemd wordt) kunt overslaan. Ander voordeel is dat je jouw eigen uitgroei kunt locken, zodat jouw eigen haar ook begint te locken. Na een tijdje kan je er zelf voor kiezen om jouw loc extensions eruit te halen en jouw eigen locs te rocken. Nadeel is wel dat je dus niet the full experience oftewel de loc journey vanaf het begin meemaakt. Maar dat kan ook een keuze zijn.

7. Organisch / freeform locs

Hier laat je Mother Nature haar gang gaan en heb je geen controle over de uitkomst. Je laat je haar gewoon groeien en je doet er verder niets aan! Voordeel is dat het very low-maintenance is, nadeel is dus dat je absoluut geen idee hebt hoe je haar eruit zal komen zien wanneer het eenmaal fully locked is.

Meer informatie (in het Engels) over deze 7 verschillende methodes vind je hier: 7 methods to start locs drawbacks what to expect

Verschillende loc patronen wanneer je met je locs begint

Er zijn verschillende parting systems oftewel patronen die je kunt hanteren wanneer je je locs begint, hieronder benoem ik 6 verschillende.

  • Vierkantjes

Je kan dit makkelijk zelf doen of door iemand anders. Je moet wel goed kijken hoe je de vierkantjes op je hoofd plaatst. Bij dit patroon zie je het meeste hoofdhuid.

  • Diamond parts / driehoekjes

Dit zijn beide lastige patronen, dus dit kan je het beste door de kapper/loctician laten doen. Ze staan mooi bij alle verschillende dikte locs (hier later meer over). Hier zie je weinig hoofdhuid.

  • Halve-maan of C-vorm

Dit ziet er het natuurlijkst uit en komt ook veel voor bij semi-freeform locs. Het is makkelijk om te doen en je locs vallen erg natuurlijk langs je gezicht.

  • Organische vormen

Je kunt er ook voor kiezen om geen patroon te hebben. Je plaatst de patronen dus heel random op je hoofd of je laat hier je haar zijn gang gaan (bij freeform locs bijvoorbeeld) en je ziet wel hoe ze eruit komen te zien qua dikte en patroon.

Meer informatie over deze patronen (in het Engels) vind je hier: https://digitalloctician.com/how-to-part-your-hair-for-starter-locs/

Op de foto hieronder van niathelocgod zie je duidelijk het verschil tussen enkele patronen.

80dc3661f43e7fd7e8f938efb6aa65d0

Verschillende diktes locs

70037925 105689567487404 1929197162155999232 n

Hieronder zie je een plaatje van locdjessright zie je locs met verschillende diktes:

  1. Dik
  2. Medium
  3. standaard
  4. Micro locs
  5. Sister locs

Hier kan ik jullie helaas weinig over vertellen, omdat ik al vrij snel wist dat ik medium dikke locs wilde. De reden dat ik daar snel over uit was heeft te maken met onderhoud (sneller klaar met retwists) en vooral met onderstaande foto’s. I mean: do I need to say more? So thick, juicy & versatile!

De dikte van je locs is vooral een persoonlijke voorkeur: some like em thickumz, some like em thin. Maar bedenk ook dat je vooraf nooit precies weet hoe je locs er uiteindelijk uit zullen komen te zien; ze kunnen nog krimpen of juist uitzetten of platter worden of ronder of fluffy of juist niet. Elke dikte heeft zo zijn eigen voor- en nadelen, dus check dat ook even voor je begint met jouw journey. Het is goed om een idee te hebben hoe dik ze ongeveer moeten worden, maar weet wel dat je dat helaas niet 100% zelf in de hand hebt.

Nog een tip tijdens je research

Ik heb tijdens mijn loc research regelmatig mensen op straat aangesproken. Eerst een compliment geven over de locs en vervolgens kregen ze allemaal vragen van mij: Hoe lang heb je je locs al? Waar heb je het laten doen? Hoe bevallen je locs? Etcetera etcetera. Dit had vooral te maken met dat alle informatie die ik kon vinden over locs op Amerikaanse websites en IG pages was, maar over locs in Nederland kon ik weinig informatie vinden.

Online zag ik per toeval een filmpje voorbij komen van Ruminaily die net haar locs had laten fixen bij The Natural Nation en wowwwww wat was ze prachtig en wat stonden haar locs haar prachtig! Ik heb haar meteen heel brutaal een DM gestuurd met 18657629383 vragen! En ze beantwoorde ze allemaal stuk voor stuk. Alle angst en twijfels die ik nog had over locs nam zij eigenlijk weg. So thank you Ruminaily!!! Everyone: get yourself a loc friend like Ruminaily die jou meer informatie kan geven of neem contact op met een loctician voor een consult. Een consult met een loctician is sowieso altijd een aanrader! Zo kan je ook meteen vragen stellen over onderhoud, kosten, producten, etc. Je mag mij ook altijd een berichtje sturen met vragen over het beginnen van je locs en/of starter locs.

Niet vergelijken

Als laatste wil ik nog even zeggen dat het heel goed is om je research te doen, om naar foto’s van anderen te kijken en daarmee een idee te krijgen hoe je je eigen locs wil, maar vergeet niet dat elk haar anders is, elke loc op je hoofd is anders en elke loc journey ook anders is. Dus jouw locs zullen er nooit hetzelfde uit komen te zien als de locs op het hoofd van iemand anders. Focus on you, your hair and your own loc journey en vergelijk het niet met andere journeys.

Wil je meer weten over locs, onze IG page en hoe mijn loc journey verder gaat? Houd deze blog in de gaten en lees de volgende keer over wie, wat, wanneer en hoe ik mijn locs toen heb laten zetten nadat ik grondig mijn research had gedaan. Welke methode heb ik gekozen? Welk patroon heb ik? En hoe zagen ze eruit toen ik het net had gezet? Check it out in mijn volgende blog!

Thanks for reading and till next time!

Liesbeth
Liesbeth
Wij zijn Kimberley, Liesbeth, Pearl en Stephanie en samen hebben wij de loc community: LOCS NL opgericht. 3 van ons 4 dragen sinds vorig jaar locs. In onze zoektocht misten we Nederlandse rolmodellen en inspiratie met locs. Daarom zijn wij met onze IG page begonnen om anderen, net als onszelf, te inspireren en informeren op hun loc journey.
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

goddess braids
Haar

Goddess Braids: 6x wat je wel en niet moet doen

Goddess Braids zijn de braids van het moment. Als je ze nog niet langs hebt zien komen, raden we je aan even door Pinterest te scrollen en je raakt gegarandeerd geïnspireerd. Ook bij NHC zijn we fan van deze boho haarstijl, ze zijn namelijk de perfecte protective style voor de aankomende zomer.

Lees Meer »
Scroll naar top