Tips tegen droge krullen en coils in de wintermaanden

Plotseling last van droge krullen en coils? Je bent niet de enige. Het is helaas een terugkerend verschijnsel en wereldwijd hebben mensen er elke winter last van. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met tips tegen die droge krullen en coils. In het speciaal tijdens de koude wintermaanden. Brrr.

Het begint vaak met een drogere huid. Zowel je gezicht als de rest van je lichaam hebben een vettere lichaamscrème nodig dan in de zomer. Langzamerhand begin je het ook aan je haar te merken. Het pluist meer dan normaal en lijkt wel moisturizer te slurpen. Dat is geen hallucinatie. In de winter hebben onze haren en huid andere behoeften dan in de zomer. En dat komt mede door die koude en gure lucht die je al doet rillen zodra je de deur uitstapt.

Niet alleen die koude buitenlucht, ook de hete lucht van de verwarming binnen heeft effect op de gesteldheid van je haar. Daarnaast zijn de meeste mutsen en sjaals gemaakt van materiaal dat het vocht uit onze haren zuigt. En je raadt het al. Je hebt daardoor binnen no-time droge krullen en coils.

Lekker veel moisturize’n

Deze tip heb je vast eerder gehoord, want op droog haar reageer je automatisch met meer vocht. Maar alleen vaker wassen is niet voldoende tegen droog haar. Het kan daardoor zelfs verder uitdrogen. Om je haar weer lekker gezond te krijgen is het belangrijk dat het vocht ook in je haar blijft zitten. Gebruik daarom een boter of een olie om het vocht in je haar te sealen, zodat het vocht ook tot lang na je wasbeurt vastgehouden wordt. Weet je niet zo goed voor welke producten je kiezen moet? We hebben al eerder een lijstje gemaakt met onze favorieten. Daartussen vind je vast de perfecte moisturizer tegen die droge krullen en coils.

Satijn tegen droge krullen en coils

In tegen stelling tot bijvoorbeeld katoen, zuigt satijn niet alle vocht uit je haren op. Hierdoor houdt het langer vocht vast en blijft het natuurlijk ook voor een langere tijd mooi zitten. Hoe je dat satijn dan gebruikt? Tegenwoordig kan het op ontzettend veel manieren. Gebruik voor het slapen bijvoorbeeld een satijnen kussensloop. Voor het maken van een knot een satijnen scrunchie. En als je de deur uit gaat doe je een beanie op met satijn van binnen. Het klinkt misschien gek, maar je zult al snel het verschil merken. Voor haarproducten met satijn kijk je bijvoorbeeld bij Love & Care by JSM en The Bonnet Factory.

droge-krullen-en-coils

In de weer met protective styles

Ook protective styles beschermen je haar tegen het koude weer en helpen het langer vocht vasthouden. Maar wist je dat protective styles niet altijd goed voor je haar zijn? Als je ze te lang laat zitten bijvoorbeeld. Of als ze teveel druk op je hoofdhuid zetten. Protective styles zoals een pruik of boxbraids doen deze winter wonderen. Bovendien scheelt het ook heel wat tijd in je haar routine. Geen zin om te vlechten? En draag je liever geen pruik? Kies dan op de echte koude dagen voor een lekker warme beanie (mijn satijn) of een ouderwetse knot.

Wat extra liefde

Net zoals de mensen om ons heen kan ons haar in de wintermaanden wat extra tlc (tender, love & care) gebruiken. De maanden met een ‘er’ erin zijn even wennen, daarna komt de lente gelukkig steeds dichterbij. Nog even volhouden dus. Gun naast jezelf ook je haar wat extra liefde. Boek wat vaker een hot oil treatment of een spa. Maar je kunt thuis natuurlijk ook aan de slag met lekkere haarmaskers op washday. Als je extra goed let op wat je haar tijdens deze wintermaanden nodig heeft, ga je voor het weet droge krullen en coils tegen. Jij gelukkig. En je haren ook.

Foto’s: Miriam Alonso

Meer lezen over droge krullen en coils?

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security