Een natural haar-avontuur

Naturalistas,

Als stewardess vlieg ik de wereld rond en wil graag mijn laatste natural haar-avontuur met jullie delen. Op mijn rooster stond Lagos, Nigeria. Een niet geweldige bestemming, maar best een spannende… Hier is het voor mij als crew niet toegestaan om het hotel te verlaten en moet ik me dus 24 uur zien te vermaken in en op het terrein van het hotel. Hier komt ook nog bij dat in verband met de veiligheid, de crew van en naar de luchthaven onder begeleiding van Security Officers (gewapend!) gaat en er niet alleen voor het hotel bewaking is, maar ook op de verdiepingen waar de hotelkamers zijn.

Met een lekker koel papaja-sapje werden we verwelkomd. Die smaakte wel want ik had een loodzware koffer mee voor een liefdadigheidsinstelling genaamd Wings Of Support, die schenkingen doet aan diverse weeshuizen, scholen etc. Ik ben hiervoor vrijwilliger en had dus diverse spullen bij me als donatie. Samen met de bell-boy/conciërge uitgeladen en in de opslag gelegd, zodat ze konden worden opgehaald. Op de een of andere manier blijft het speciaal als hij me bedankt met een welgemeende: ‘thank you sista, may God bless you’.

Voor ik vertrok uit Nederland had ik behalve aan het vrijwilligerswerk, ook aan mezelf gedacht en op het laatste moment haarverf (ik word grijs) in m’n tas gestopt. Ik wist dat er een beautysalon bij het hotel was, omdat ik er al eerder ben geweest. Ik wist natuurlijk niet of er plek was, want het was twee dagen voor kerst. De dag na aankomst had ik het ontbijt gemist omdat ik van eten, maar nog meer van uitslapen houd. 

Met goede moed en een hoofddoekje ging ik op mijn missie. Vlak naast het zwembad is de beautysalon. Na een behoorlijke uitleg, of het kon, of het met mijn verf kon, wat het kostte, hoe ik moest betalen, was het rond. Ik kon voor 3000 Naira m’n uitgroei verven. Cash betalen. Ik kon ook nog een pedicure doen voor 4000 Naira, deal! Weer terug naar het hotel. Pinautomaat was leeg en de tweede pinautomaat had een pasje ingeslikt. Hm, ok, wat nu? Navraag bij de receptie gedaan: ik kon op de Executive Floor cash krijgen, wat dan op m’n rekening van de hotelkamer werd gezet, zodat ik later met kaart dat kon betalen. Opgewonden en toch een beetje gespannen mét cash terug naar de salon.

Foto voor kapsalon
Foto voor

Ik heb een vlogje opgenomen wat ik hier ook zal posten.

De sessie verliep echt professioneel, ik bedoel maar zo: hier liggen mijn roots, dus ook mijn haarwortels. Ik heb genoten van het krakerige tv-geluid met een kerst-special vanuit een kerk, de enthousiast knipperende kerstverlichting en de kundige kapster. Ik doe de laatste jaren sinds ik natural ben bijna altijd alles zelf met m’n haar, dus het was heerlijk om weer eens met mijn hoofd in een wasbak te liggen en kundige handen te voelen. Ik moet wel zeggen dat nadat de kapster hair mayonnaise erin had gedaan en een beetje droog föhnt, ze niet goed wist wat verder. Ik had aangegeven dat ik die avond naar huis zou vliegen en dat ik het vast zou doen.

Foto na kapsalon
Foto na

Het viel mij aan boord ook op dat de Nigeriaanse vrouwen, of gerelaxt haar hebben, of gevlochten of bijna plat. Tja, wat moest zij dan met mijn grote Fro? 

Vervolgens heb ik nog ontspannen mogen genieten van een pedicure en heb ik 9000 Naira afgerekend. Een fooi van 2000, niet alleen omdat ik tevreden was, maar ook omdat ik voor verven en een pedicure maar € 22 in totaal kwijt was!

Claudia Kemble African Touch
Foto na voor werk

Ik was klaar voor kerst met zwart haar en zachte voetjes! Na een ‘merry christmas and happy new year én een knuffel, voelde ik me compleet opgeladen en klaar voor de terugvlucht en een nieuw haarjaar met een ‘African Touch’.

Sharon Lang
Sharon Lang
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security