Geloof niet alles wat ze zeggen over locs, maar ervaar het gewoon zelf.

Terugblik

In mijn vorige blog heb je kunnen lezen over de verschillende methodes en patronen waarmee je je locs kunt gebruiken. Ik raad iedereen aan om research te doen voordat je begint met je locs. Ik heb mijn research gedaan en wat daar uit is gekomen ga ik je hieronder vertellen.

Er maar 1 methode om locs te beginnen. Zegt wie?

Zoals ik in de vorige blog al schreef zijn er verschillende methodes om locs te beginnen. Nadat ik loc extensions had geprobeerd en mijn research had gedaan, was ik ervan overtuigd dat ik locs wilde. Dus de eerste stap in de goede richting was al gezet. Ik besloot tijdens de eerste lockdown in 2020 (dat voelt nu opeens zo lang geleden, but it’s not!) om mijn loc extensions eruit te halen.
Maar kort daarna waren alle kappers en locticians gesloten. Als ik iets in mijn hoofd haal, dan moet het ook nu nu nu nu meteen gebeuren.
Dus na het bekijken van tientalen YouTube video’s zoals hieronder besloot ik om zelf mijn locs te beginnen met coils.

De bedoeling was dat ik comb coils zou doen, maar die werden iets te fluffy. Dus uiteindelijk heb ik finger coils gedaan. Het scheiden van de patronen in mijn haar werd nog een hele klus, want ik had geen goede spiegels in huis. Dus daar zat ik dan op mijn slaapkamer met voor mij mijn laptop en achter mij mijn telefoon en ondertussen zat ik met mijzelf te videobellen zodat ik de achterkant kon zien. Desperate times call for desperate measures toch?!
Hieronder het resultaat. Ja ok het kon netter, maar ja, voor een beginner vond ik het goed gaan en ik ben tevreden met hoe het er nu uit ziet.

Awkward phase! Waar?

Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik deze stap aandurfde omdat ik voorlopig toch wist dat ik moest thuiswerken. De eerste periode heb ik heel vaak een head wrap/band gedragen of een mini staartje met heel veel pinnetjes erin om alles bij elkaar te houden… Ook heb ik regelmatig een pruik gedragen of zelf een keer nepvlechten over mijn locs heen gevlochten.

Dus de “awkward phase” waar ik zoveel over hoorde kon ik op deze manier soort van gedeeltelijk overslaan. Daarnaast heb ik het niet echt als een awkward phase ervaren, omdat ik het ook mooi vond om van dichtbij te zien en ervaren hoe mijn haren zich ontwikkelden en omvormden tot locs. Geniet van elke fase van je journey.

Je kan je locs niet wassen! Sinds wanneer niet?

Ook zo’n gerucht die ik regelmatig hoorde. Maar ook dat je je locs vooral in het begin nog niet mag wassen. Iedereen moet zelf bepalen of en wanneer ze het willen wassen. Het is niet zo dat het niet kan of mag. In mijn geval ging het wel een beetje los na mijn eerste wasbeurt, maar ik had het misschien niet meteen al in de eerste week moeten wassen. De tweede keer dat ik het gewassen had, heb ik daarom op YouTube gekeken voor tips hoe ik mijn haren het beste kon wassen. Zo kwam ik op dit filmpje hieronder terecht waarin de dame haar haren wast door een afgeknipte panty op haar hoofd te doen en daarover heen de shampoo te doen. Dat werkte goed voor mij! Ik heb na het wassen mijn locs weer geretwist en laten drogen met de clips in mijn haar om het krimpen tegen te gaan. Zoek dus even goed uit wat voor JOU het beste werkt! Maar dat geldt voor alles als het gaat om locs. Your locs, your journey!

Locs zijn niet veelzijdig! Ok wacht even……

Los of in een staart zijn ABSOLUUT NIET de enige manieren waarop je je locs kan rocken. Er zijn zoveel verschillende prachtige kapsels die je met jouw locs kunt dragen. Ik heb juist het idee dat ik sinds ik mijn locs heb, meer dingen uitprobeer met mijn haar en creatiever ben. Er zijn oneindig veel mogelijkheden, als je er maar even de tijd en moeite voor neemt om uit te zoeken en het te doen of laten doen. Je kan dit bij jezelf doen, maar je kan dit ook uiteraard ook bij een loctician of locstylist laten doen.

Locs zijn onprofessioneel! Oh echt?

Wie zegt dat? Wie bepaalt ten eerste wat wel of niet professioneel is? Hier heb ik niet zoveel over te zeggen, behalve: rock je locs hoe jij het wil en hoe jij je prettig voelt en laat niemand bepalen wat wel of niet professioneel is.

Je moet je hoofd kaal scheren als je geen locs meer wil! Nee hoor, niet altijd!

Mocht je je locs zat zijn of om een andere manier je locs eruit willen laten halen, dan zijn er verschillende mogelijkheden. 1 daarvan is alles eraf knippen en scheren. Maar dat willen we natuurlijk niet! Dus wat je ook kunt doen is wachten tot je locs een beetje uitgegroeid zijn zodat je ze dan kunt knippen en een korte coupe hebt. Je kan ook je locs 1 voor 1 uit kammen. Hiervoor heb je heel veel conditioner, geduld en tijd nodig. Het is lastig, maar het is wel mogelijk.

Wat heb jij allemaal gehoord over locs?

Ik ben erg benieuwd welke praatjes je nog meer hebt gehoord over locs. Misschien houdt dat jou juist tegen om niet aan locs te beginnen. Ik wil je dan echt aanraden om niet alles te geloven wat je hoort. Je kan altijd iemand die locs draagt aanspreken en je brandende vragen stellen. Dan kom je er al snel genoeg achter dat het alleen maar praatjes zijn en geen feiten.

Wil je meer weten over locs, onze IG page en hoe mijn loc journey verder gaat? Houd deze blog in de gaten en lees de volgende keer over wie, wat, wanneer en hoe ik mijn locs toen heb laten zetten nadat ik grondig mijn research had gedaan. Welke methode heb ik gekozen? Welk patroon heb ik? En hoe zagen ze eruit toen ik het net had gezet? Check it out in mijn volgende blog!

Thanks for reading and till next time!

Liesbeth
Liesbeth
Wij zijn Kimberley, Liesbeth, Pearl en Stephanie en samen hebben wij de loc community: LOCS NL opgericht. 3 van ons 4 dragen sinds vorig jaar locs. In onze zoektocht misten we Nederlandse rolmodellen en inspiratie met locs. Daarom zijn wij met onze IG page begonnen om anderen, net als onszelf, te inspireren en informeren op hun loc journey.
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security