Natural hair burnout? Dit zijn 4 super handige tips!

Natural hair burnout! Kom je ook eens per maand op het punt dat je het liefste al je haren afknipt? Ja, je bent dus niet de enige. De verzorging van natural hair kost ontzettend veel liefde en tijd. En dat kan af en toe iets teveel worden. Zo erg dat je het een natural hair burnout noemt. Hoe je daar het beste mee omgaat? Dat lees je hier.

Niemand had ons erop voorbereid dat er zoveel tijd in de verzorging van ons natural hair gaat zitten. Van de dagelijkse routine voor voldoende moisture, tot de wasdag die gerust een hele zondag opvreet. Natural hair verzorging is geen grap. Het is daarom ook best logisch dat de meeste van ons er vaak helemaal genoeg van hebben. En omdat al je haren afscheren niet voor iedereen de juiste oplossing is, hebben wij hieronder 4 super handige tips voor het tegengaan van een natural hair burnout.

Hoe herken ik een natural hair burnout?

Bij de verzorging van ons natural hair komt best veel kijken. Zo is er online eindeloos veel informatie te vinden over de verzorging van krullen, coils en locs. Waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Van je haartype tot je haar porositeit, er zijn teveel factoren om rekening mee te houden. Daarnaast zijn er ook duizenden type haarproducten en is het aan ons om zelf te ontdekken welke het beste werken. Met de tijd die in de verzorging van ons haar gaat zitten daarbovenop, ga je al snel richting een natural hair burnout.

Omdat de natural hair burnout geen echte burnout is, was er nergens een officiële definitie te vinden. Daarom hebben wij voor je rond gekeken en alle kenmerken die we tegenkwamen op een rijtje gezet:

  • Je ziet steeds meer op tegen de dagelijkse/wekelijkse verzorging van je haar.
  • Je vindt je haar niet langer mooi en denkt vaak aan het afscheren of het doen van een relaxer.
  • Je hebt midden op je wasdag geen zin meer om door te gaan en hebt gevoelens van wanhoop.
  • Je voelt jaloezie naar mensen bij wie de haarverzorging wel makkelijk af lijkt te gaan.
natural-hair-burnout

Natuurlijk willen wij dat je heerlijk van jouw natural hair kunt genieten, zonder die nare burnout. Daarom vind je hieronder onze tips.

4 super handige tips tegen een natural hair burnout:

Laat je lekker verwennen

Breng een bezoekje aan de kapper of een haarspa. Door je haren een keer door iemand anders te laten doen, wordt de stress uit handen genomen. Laat je lekker verwennen en verrassen door de kapper. Daardoor leer je genieten van de verzorging van je haar en verdwijnt de negatieve associatie.

Ga voor een protective style

Ga voor een protective style. En kies daarbij eentje die wat langer goed blijft. Zo blijf je tenminste twee weken met de handen uit je haar en kun je die natural hair burnout voor zijn. Voorkom extra stress door niet zelf te vlechten, maar bijvoorbeeld één van onze favoriete braiders te bezoeken.

Tijd voor selfcare?

In plaats van washday te zien als een must, kies je ervoor het te romantiseren. Maak er een Selfcare Sunday van. Neem de middag helemaal voor jezelf. En neem een lang bad, lekker veel tijd voor je skincare en maak van de washday een heerlijke relaxte dag. Zo hoeft het niet allemaal gehaast en leer je langzaamaan van je washday genieten. Bye bye, natural hair burnout!

Ga online op zoek naar inspiratie

Maak een heerlijke mok thee, brand wat kaarsjes en scroll lekker door Pinterest, TikTok of Instagram. Daar vind je ontzettend veel natural hair inspiratie en vast ook leuke nieuwe kapsels om uit te proberen. Sla ze allemaal op en kom er op washday weer op te terug. Bovendien (her)ontdek je hoe mooi en veelzijdig natural hair kan zijn. En heb je zo voor je het weet die natural hair burnout overwonnen.

Coverfoto: cottonbro studio

Meer lezen?

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar top