Met natural hair naar de sportschool: 5 handige tips

Ben je een echte gym rat? Dan vraag je je waarschijnlijk af hoe je jouw natural hair en de sportschool het beste kunt combineren. Met al dat zweten en het leunen tegen gym equipment lijkt het vaak onbegonnen werk. Daarom hebben wij vijf handige tips voor het combineren van natural hair en de sportschool als een pro.

Als je de gym regelmatig bezoekt weet je vast dat silk presses en pruiken onbegonnen werk zijn. Een silk press zweet je er zo uit en al dat zweet onder een pruik zit natuurlijk helemaal niet lekker. Maar hoe kan je dan wel met natural hair naar de sportschool? Wij hebben het voor je uitgezocht. Met de onderstaande tips kan je lekker van je tijd in de gym genieten en blijven je natuurlijke krullen, coils of locs gezond.

Met natural hair naar de sportschool?

Tip 1: Ontdek welke gym haarstijl bij je past

Persoonlijk kies ik altijd voor een haarstijl waarbij al het haar uit mijn gezicht is. Heb ik mini twists? Dan ga ik voor een low bun. Boxbraids? Dan kies ik voor een paardenstaart of een bun bovenop mijn hoofd. Belangrijk is het om voor jezelf te ontdekken welke haarstijl je lekker vindt tijdens het sporten. Het is altijd aan te raden om lang haar vast te maken, maar een korte afro kan je natuurlijk ook lekker los dragen. Veel mensen kiezen er ook voor om met twists of braids in te sporten, die kun je er vervolgens uithalen voor een leuke braidout of twistout. Zo heb je twee vliegen in één klap!

Tip 2: Houd je hoofdhuid schoon

Al dat zweet zorgt voor nogal wat build-up op je hoofdhuid. Voor je het weet is het een zwart plakkerig goedje dat ook nog eens niet lekker ruikt. Daarom is het belangrijk om je hoofdhuid lekker schoon te houden. Zweet je veel? Was dan wat vaker je haar en besteed daarbij extra aandacht aan je hoofdhuid. Let er wel op dat het te vaak wassen je haar van belangrijke oliën stript, die wel weer aangevuld moeten worden. Maak daarom gebruik van natuurlijke oliën en lekker veel voedende haarproducten. Zo blijven je krullen, coils en locs lekker blij en gezond.

sportschool met natural hair
Foto door Julia Larson

Tip 3: Plan vooruit

Maak een workout plan voor in de sportschool en probeer je eraan te houden. Door je workouts vooruit te plannen kun je ook heel makkelijk voorzien wat de behoeften van je haar zijn. Begin bijvoorbeeld de week met lichtere workouts en eindig de week met de oefeningen die je het meeste doen zweten. Zo kun je in het weekend heel gemakkelijk een washday plannen, zonder daarvoor je hele schema om te hoeven gooien. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Belangrijk is dat je zelf ontdekt welk schema het beste voor je werkt aan de hand van de tijd die je hebt en je persoonlijke haarbehoeften.

Tip 4: Gebruik satijnen accessoires

Met de juiste satijnen accessoires kom je gelukkig al een heel eind. Ben je fan van een hoofdband tijdens het sporten, ga dan op zoek naar eentje met een satijnen binnenkant. Dat beschermt je haar tegen frizz en slijtage. Ook satijnen scrunchies zijn een must voor elke gym rat. Met de scrunchies maak je fijne buns waar ook je haar heel blij van wordt. Zo hoef je je niet schuldig te voelen over het dagelijks opsteken van je haar. Let er in beide gevallen wel op dat je je haar niet te strak naar achter trekt. Dat legt weer teveel spanning op je edges en dat willen we heel graag voorkomen.

Tip 5: Wees lief voor jezelf

Onze laatste tip is om lief voor jezelf te zijn. Veel mensen hebben het idee dat ze tussen natural hair óf de sportschool moeten kiezen, maar niets is minder waar. Met de bovenstaande tips kan het allebei. En er is niets mis met een keer een dagje sportschool overslaan omdat je je silkpress wat langer wilt behouden. Maar zo is er ook niets mis met af en toe wat frizz of shrinkage omdat je goed voor je lichaam zorgt. Kiezen hoeft niet, alleen voor jezelf!

Coverfoto: Andrea Piacquadio

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security