Dit zijn dé natural hair trends van 2022!

Happy New Year! Welkom in 2022. Het jaar van verandering en vernieuwing. Het jaar dat alles grootser en unieker mag. En het jaar dat de beste tips & tricks voor haarverzorging toegankelijker zijn dan ooit tevoren. Want de perfecte haarroutine wordt in 30 seconden op TikTok uitgelegd, nepvlechten hangen tot onze knieën en de liefde voor ons eigen haar is groter dan ooit. Dit worden dé natural hair trends van 2022!

Het afgelopen jaar hebben wij lekker geëxperimenteerd. Met vrijwel iedereen thuis in lockdown verscheen de ene na de andere zelfverzonnen haarstijl op sociale media. Wij hebben dan ook massaal naar TikToks en Reels van natural hair influencers gekeken. En daar zal in 2022 waarschijnlijk niet heel veel aan veranderen. Van kleurrijke braids, tot natuurlijke pruiken, geen trend ging aan ons voorbij. Toch zijn er een paar grote natural hair trends die in 2021 begonnen zijn en dit jaar zeer waarschijnlijk door zullen zetten. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, je leest ze hieronder.

Au Natural

Het komende jaar kiezen wij steeds vaker voor een natuurlijke look. Wat begon met de knotless braids (natuurlijk ogende nepvlechten) loopt nu over in braids en twists met ons eigen haar. Ook de mensen met haartype 4 dragen hun eigen haar steeds vaker met trots. No need for that edge control. Waar het meest coily haartype vroeger bij sommigen voor gebrek aan zelfliefde zorgde, wordt er dankzij een scala aan type 4 influencers een steeds positiever beeld van dit meest veelzijdige haartype gecreëerd.

Gezond en goed verzorgd haar staat aan de basis en dat laten wij met trots zien. Het nephaar en de wigs worden steeds vaker ingeruild voor afro’s, buns en de permanente locs. Deze trend is trouwens niet alleen in de haarverzorging zichtbaar, maar ook in de skincare trends van nu. Ons eigen haar mag gezien worden en daar zijn velen van ons super blij mee.

natural-hair-trends
Angela Onuoha @curlbella

Lang, langer, langst

Ontzettend lange boxbraids. Tot je bil, tot over je bil en soms zelfs tot je knieën. Deze natural hair trend was het afgelopen jaar al populair en wij verwachten dat het ook dit jaar zo zal blijven. Alles mag grootser, langer, kleurrijker en unieker. Wij nemen onze power back en laten zien dat elke haarstijl mag, op de werkvloer en daarbuiten. De boxbraids en twists mogen trouwens ook steeds dunner. Steeds meer vrouwen kiezen voor een halve dag in de kappersstoel, met dunne en lange braids als resultaat. Het duurt misschien even, maar dan heb je ook wat.

De natural hair trends zie je vooral op TikTok en in Reels op Instagram voorbij komen. Natural hair kappers die binnen een paar seconden laten zien hoe zij een simpele blow-out omtoveren in een bijzonder kapsel. De kappers doen het om hun skills te laten zien, en wij als kijkers smullen ervan. Dat niet alleen, wij raken ook geïnspireerd om lekker zelf aan de slag te gaan. En dat brengt ons bij de laatste trend.

Overal kennis

Waar wij eerst nog actief op zoek moesten naar manieren om ons haar gezond te houden, komt er nu elke tien minuten een filmpje met instructies voorbij. En dat is natuurlijk een enorm voordeel. Met al die tips & tricks kunnen wij eindelijk de juiste routine creëren met de passende producten, zodat ons haar gezonder wordt. Gezonde krullen en coils komen ook van binnenuit, maar ook daar is genoeg informatie over te vinden.

In 2022 is ons haar gezonder, gevoeder en (als het een doel is) langer. En dat mag natuurlijk gezien worden. Dat brengt ons weer op punt één: au natural.

Dit zijn volgens ons de drie grote natural hair trends van 2022. Welke trend voorzie jij nog meer voor dit nieuwe jaar?

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security