Jouw krullen en coils kleuren? Met deze 3 tips doe je dat verantwoord!

Wij mogen weer lekker naar buiten. De terrassen zijn open voor een gezellige brunch met vrienden, winkelen kan weer en ja, ook wij krijgen heuse lentekriebels van het zonnetje dat zich steeds vaker laat zien. Wij mogen weer gezien worden, net als onze krullen en coils. En wat is nou leuker dan een kleurtje om de aankomende zomer mee in te luiden. Dit is hoe je deze lente jouw krullen of coils verantwoord kan kleuren!

Gekleurde krullen of coils zijn helemaal in. Nieuw is dat natuurlijk niet helemaal. Elke lente kiezen mensen massaal voor een lichtere haarkleur, die bij het zonnige weer past. Krijg jij ook de kriebels van een zomerse haarkleur? Dan ben je niet alleen. Ook celebs als Tiffany Haddish zijn gevoelig voor deze kleurrijke trend. Zo verfde de actrice onlangs haar TWA (teeny weeny afro) platinum blond.

Toch blijft het kleuren van je haar een dingetje. Wij kiezen steeds vaker bewust voor natuurlijke producten, niet alleen voor onze huid maar ook voor ons haar. Maar of je nou tien tintjes lichter gaat of pikzwart, in haarkleur zitten vaak chemicaliën die wij liever niet in ons haar doen. En kies je er toch voor om je haar te kleuren, dan zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden. Zo kan het zijn dat je jouw haren eerst moet bleken, zodat de kleur beter naar voren komt. En kan het resultaat enorm van de kleur op de verpakking verschillen.

Ben je nog een beetje aan het twijfelen? Of ben je gewoon benieuwd naar hoe jij jouw krullen of coils verantwoord kan kleuren? Lees dan snel verder. Hieronder vind je namelijk onze tips.

Verantwoord kleuren begint bij jouw haarverzorging

tumblr 1ba839f1b0255cb26a90165bada4f6cf 6cead985 640

Nog voordat je een kleurtje in jouw haar doet is het belangrijk dat je haar in goede conditie verkeerd. Je haar moet gezond zijn en tegen een stootje kunnen. Ben je nog niet tevreden over de conditie van je haar? Wacht dan nog even met verven totdat je haar wat beter tegen de kleurbehandeling kan, zodat eventuele beschadiging beter opgevangen wordt. Ook wordt er bij het verven aangeraden om je haar tenminste 48 uur van te voren niet nat te maken. Toch is het verstandig om (een paar dagen) vooraf een behandeling met een deep conditioner te doen. Zo krijgt je haar een boost en ben je het vochtverlies, dat vaak met het verven samengaat, voor.

Natuurlijk blijf je ook na het verven nog uitstekend voor je haren zorgen. Plan wekelijks een behandeling in waarmee je ervoor zorgt dat je haar weer lekker gevoed en verzorgd is. Vermijdt teveel manipulatie van het haar door middel van hitte en slaap op een satijnen kussen of met een bonnet. En trek natuurlijk op tijd aan de bel als het idee hebt dat de conditie van jouw haar teveel achteruit gegaan is. Dan kan een bezoekje aan de kapper weer heel veel rechttrekken.

Kies het juiste product voor het kleuren

giphy 1

Weet je zeker dat jouw haar de kleurbehandeling aan kan en heb je al een keuze gemaakt tussen zelf kleuren of een bezoek aan de kapper? Dan is het tijd om opzoek te gaan naar het juiste product. Het is natuurlijk niet zo handig om zomaar de eerste drogist binnen te stappen. Wij raden je dan ook aan om vooraf even jouw research te doen. Zo hebben merken zoals Dark & Lovely haarverf dat afgestemd is op krullen en coils, waarbij er rekening wordt gehouden met de behoefte van jouw haar. Daarbij is de moisturizer een belangrijk onderdeel van het proces. Andere producten die het bekijken waard zijn, zijn de verfboxen van Shea Moisture en Creme of Nature.

Bij een bezoek aan de kapper weet die natuurlijk welk product het beste voor jouw haartype is. Ga je lekker zelf aan de slag? Bezoek dan een haartoko die je meer kan vertellen over de verschillende producten. En de voor- en nadelen van die producten. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je van zwart haar niet zomaar op platinum blond of roze over kunt stappen. Daarvoor moet je helaas jouw haren bleken. Kies je daarvoor? Doe dat vooral niet thuis, maar laat dat lekker door de kapper doen. Voor bleken met zo min mogelijk schade aan het haar, heb je toch echt een professional nodig

Of, doe net alsof!

kleuren-krullen-coils

Durf je het verven toch niet helemaal aan? Dan doe je toch gewoon lekker alsof. Tegenwoordig heb je keuze uit een enorm assortiment color wax. Dat is gekleurde haargel die je zoals elke andere haargel aanbrengt, maar die dan een mooi kleurtje achterlaat. De color wax is natuurlijk minder permanent en zo uit jouw haren gewassen. Maar als je ‘the real deal’ nog niet aandurft is de populaire gekleurde gel zeker een goede oplossing. En wellicht lijkt de stap naar echte haarverf ineens een stuk minder groot en spannend. Andere opties zijn een leuke gekleurde pruik of ombré braids. Daarmee blijft jouw eigen haar gewoon lekker eigen, maar zie je er toch als herboren uit.

Wij zijn natuurlijk wel benieuwd naar jullie krullen en coils met een verantwoord lente kleurtje! Tag ons in je foto’s op Instagram en Facebook. Wij willen de leuke looks niet missen!

Sharon Lang
Sharon Lang
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security