Binnenkort op vakantie? Dit zijn 4 vacay proof protective styles!

Dit zijn de leukste vacay proof protective styles voor jou! Wij mogen weer op vakantie naar het buitenland. Na anderhalf jaar in onzekerheid geleefd te hebben, kan en mag er weer veel meer. De vakanties binnen en buiten Europa worden weer massaal geboekt en ook wij hebben leuke vakantieplannen. Omdat jij, ook op vakantie, het beste voor jouw haar wilt, is een goede protective style aan te raden.

Waarom protective styles op vakantie?

vacay protective-styles
Foto door clark cruz via Pexels

Tijdens onze vakantie zitten we natuurlijk niet alleen maar binnen. Daarom is het belangrijk dat wij onze haren op de verschillende invloeden van buitenaf voorbereiden. Denk aan de hete zon, die ons haar uitdroogt. Of chloor uit het zwembad. Of viezigheid uit de zee. Noem het maar op. Ga je met het vliegtuig, dan is er ook nog de kans dat je in een heel ander klimaat terecht komt. En omdat wij natuurlijk niet met beschadigd haar terug willen komen, is één van de onderstaande protective styles al snel een goede oplossing.

Naast de invloeden van buitenaf hebben wij nog een goede reden voor je! Met protective styles bespaar je ontzettend veel tijd! Je hoeft geen ochtend- en avondroutine te doen. En ook niet met een toilettas vol met haarspullen te sjouwen. Bovendien je kan ’s avonds, na een avondje stappen, gelijk jouw bed in duiken. Dat klinkt als een win-win! Lees daarom snel verder en ontdek de verschillende protective styles voor op vakantie.

Zelf doen

Doe jij jouw haren zelf? Of laat je het liever door jouw favoriete braider doen? Aan het zelf doen van je haar zijn veel voordelen, maar ook een paar nadelen, verbonden. Zo bespaar je bij het zelf doen geld, dat je natuurlijk weer in jouw vakantie steken kan. Maar houdt er wel rekening mee dat het zelf vlechten meer tijd kost. Daarnaast kan het zelf doen van je haar ook een heerlijk moment van selfcare zijn. Zet een leuke serie op of luister naar jouw favoriete artiest.

Voor zij die de protective styles zelf willen doen, hebben wij handige instructiefilmpjes toegevoegd. Lukt het niet helemaal zelf? Volg dan één van de leuke cursussen die The Natural Hair Club regelmatig aanbiedt. Klik hier voor meer informatie over de eerstvolgende cursus.

1. Mini twists

Mini twists zijn misschien wel de makkelijkste stijl om zelf te creëren. Van kort tot lang haar, mini twists staan superleuk. Omdat je geen synthetisch haar nodig hebt bij het maken van mini twists is het verreweg de voordeligste haarstijl. Met je mini twists maak je leuke high buns, knotjes of je laat ze gewoon lekker loshangen.

Ben je van plan om dagelijks het zwembad in te duiken? Dan was je de mini twists ’s avonds gewoon schoon en je kan de volgende dag weer. Natuurlijk is het wel fijn om een goede olie en moisturizer mee te nemen, zodat jouw mini twist gevoed blijven. En er natuurlijk goed uit blijven zien.

2. Box Braids

De bekende box braids ken je natuurlijk wel. De vlechten die variëren van dik tot superdun zijn voor elk seizoen een fijne protective style. Deze stijl blijft lang goed en is met een beetje oefenen ook goed zelf te doen. Afhankelijk van de dikte van jouw box braids ben je zo een halve dag aan het vlechten kwijt. Bedenk dus vooraf of je de vlechten zelf doet, of ervoor langs de kapper moet.

Box braids zijn vrij eenvoudig in de verzorging. Zorg er wel goed voor dat je na het zwemmen al het chloor goed uit jouw haren spoelt. Het zou minder leuk zijn als dat in je haar blijft zitten en het beschadigt. Voor de verzorging van de hoofdhuid gebruik je bijvoorbeeld de Queenie Super Growth Oil van Love & Care by JSM, die met een handige tuitdop geleverd wordt.

3. Butterfly twists

De butterfly twist is op dit moment één van de populairste protective styles. De stijl is vrij snel gedaan en daarom ook een leuke stijl om zelf te proberen. Butterfly twists hebben een lekkere zomer feeling en zijn natuurlijk ook helemaal insta-proof. De stijl heeft niet veel verzorging nodig, wel kan het zo zijn dat de twists iets minder mooi worden na het zwemmen.

Durf jij het zelf aan om de butterfly twists te proberen, dan helpt het onderstaande filmpje je aardig op weg. En anders ga je op zoek naar een fijne braider, op Instagram bijvoorbeeld.

4. Cornrows

Cornrows zijn verreweg de moeilijkste protective style om bij jezelf te doen. Vandaar ook de handig cursussen die wij regelmatig aanbieden ;). Maar toch zijn wij groot fan van deze tijdloze protective style. De cornrows blijven, afhankelijk van de dikte, een week tot twee ontzettend mooi. En daarna neemt de kwaliteit van de cornrows af. Vlecht je alleen met jouw eigen haar? Dan kan je ze natuurlijk bijhouden naar behoefte.

Cornrows kan je zo gek nog niet bedenken. Ga voor superlange cornrows of cornrows in verschillende patronen en kleuren. Voor jong en oud zijn de cornrows één van de leukste protective styles. Zelf proberen? Bekijk dan het onderstaande filmpje!

Welke van de bovenstaande protective styles ga jij deze zomer uitproberen? Laat het ons weten!

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security