Alles over het verzorgen van je krullen, coils en locs!

Bij The Natural Hair Club is niet alleen de liefde voor krullend en kroeshaar heel belangrijk. Ook de gezondheid van je haar is voor ons essentieel. Wij wensen iedereen namelijk ontzettend gezonde krullen, locs en coils toe. Daarom hebben wij in deze blog álles over het verzorgen van je krullen, kroeshaar en locs op een rijtje gezet!

Of je nu al lang natural bent en op zoek bent naar een opfriscursus. Of pas de overstap gemaakt hebt naar #teamnatural. Deze blog is er eentje om op te slaan. Ontdek hieronder wat wij delen over gezond haar, de juiste verzorging en het werken met protective styles.

Gezond haar begint met een gezonde hoofdhuid

Onze hoofdhuid is te vergelijken met het aarde op een boerderij. Slechte aarde beïnvloed de kwaliteit van de planten die er groeien negatief. En andersom, zorgt de goede aarde ervoor dat de planten gezond kunnen groeien. Zo kan een probleem aan de hoofdhuid schadelijk zijn voor de kwaliteit en de gezondheid van ons haar. En andersom bevordert een gezonde hoofdhuid juist de kwaliteit van ons haar. Bij het kiezen van haarproducten is het daarom belangrijk om niet alleen te denken aan de behoefte van jouw haar, maar ook aan die van je hoofdhuid. Kies bij een vette hoofdhuid voor producten met een hoge zuurgraad en bij een droge hoofdhuid voor producten die je hoofdhuid voeden, zoals verschillende pure oliën.

Net zoals je de rest van je lichaam regelmatig verwent, mag je ook wat extra lief voor je hoofdhuid zijn. Maak je hoofdhuid goed schoon en verwijder alle built-up. Verwen je hoofdhuid met een regelmatige massage en gebruik de juiste producten. Meer lezen over het verzorgen van je hoofdhuid? Wij schreven er al eens eerder over.

Sla de juiste (haar)producten in

Bij het verzorgen van je krullen, coils of locs heb je een scala aan producten nodig. Denk daarbij aan een shampoo, een voedende conditioner, een haarmasker, leave-in, en ga zo maar door. Bovendien geldt: hoe groter of langer je haar, hoe sneller het product op gaat. Niet gek dus dat wij jaarlijks zoveel geld aan haarproducten uitgeven. Maar dan wil je er natuurlijk wel blij en gezond haar voor terug. Gelukkig hebben wij al eens eerder een lijstje gemaakt met onze favoriete haarproducten uit Nederland.

Naast de haarproducten heb je voor het verzorgen van je krullen, locs en coils nog een heleboel accessoires nodig. Denk daarbij aan een detangling kam voor het gemakkelijk uitkammen van je haar. Of een satijnen kussensloop om je haar ‘s nachts mee te beschermen. En natuurlijk ook een waterspuit die gemakkelijk vocht aanbrengt zonder je haren te wassen. De 10 musthaves voor een naturalista vind je hier.

verzorgen-van-je-krullen

Of maak ze lekker zelf

Wil je jezelf net wat meer verwennen? Ga dan voor een DIY haarproduct of haarmasker. Met natuurlijke producten zijn onze haren extra blij en je zult het dan ook merken aan de gezondheid van je haar.

Onze favoriete DIY haarmaskers? Nummer één is het avocado haarmasker. Alles wat je nodig hebt is een halve avocado (een hele bij veel haar), twee eetlepels olijfolie en twee eetlepels honing. Op nummer twee van haarmaskers bij het verzorgen van je krullen, locs en coils staat het honing, banaan en ei masker. Die maak je heel gemakkelijk met een hele banaan, twee eetlepels honing en een ei. De laatste in ons rijtje met favorieten is een ayurveda shampoo & deep-conditioner masker. Zoals bijvoorbeeld de deep-conditioner met Henna en Brahmi & Amla poeder. Daarover lees je meer in de blog: Do It Yourself (DIY) liefde waar mijn krullen van houden.

Maak gebruik van protective styles. Maar kijk wel uit!

Protective styles zijn haarstijlen gemaakt om onze haren te beschermen. We willen daarmee voorkomen dat wij teveel met onze handen aan ons haar zitten. Ons haar is namelijk ontzettend kwetsbaar en als je elke dag bij het uitkammen aan die punten trekt worden ze zwakker, splijten ze en breken ze uiteindelijk af. Natuurlijk hoeft jouw variatie aan haarstijlen niet alleen maar uit protective styles te bestaan, maar een gezonde afwisseling tussen je haar beschermen en lekker los dragen is wel aan te raden!

Helaas hoor je vaak verhalen van mensen die bij protective styles zweren, maar toch geen echte groei meer zien. Dat kan aan meerdere factoren liggen, zoals het gebrek aan de voedingstoffen die voor gezond haar zorgen. Maar ook je beschermende haarstijlen kunnen daar invloed op hebben. Zo kan je jouw ‘edges’ verliezen, wat ook wel alopecia mechanica of tractie-alopecia wordt genoemd. Breng bij het verzorgen van je krullen, coils en locs de protective styles dus niet te strak aan en laat ze niet te lang laat zitten. Wissel de type protective styles regelmatig af en haal ze er met geduld weer uit. Nog meer tips? Klik dan hier.

Je kan veel zelf doen bij het verzorgen van je krullen, coils en locs

Het hebben van natural hair is fijn. Je kan natuurlijk heerlijk zelf experimenteren. Je kunt aan de slag met DIY producten of testen welke haarproducten het fijnste werken. Maar wist je dat je ook zelf je haren kunt knippen? Verven? Of vlechten? Als je zelf met een kappersschaar aan de slag gaat, heb je de juiste tools nodig, maar ook inzicht en skills. Het is geen klusje dat binnen een paar minuten gedaan is, vooral niet als je zelf je krullen in model wilt brengen. Zorg er daarom voor dat je er, vooral voor de eerste keer, een middagje voor uittrekt. Zo heb je ruim de tijd en hoef je niet gehaast aan de slag.

En voor het verven van je haar is het belangrijk dat je haar in goede conditie verkeerd. Je haar moet gezond zijn en tegen een stootje kunnen. Ben je nog niet tevreden over de conditie van je haar? Wacht dan nog even met verven totdat je haar wat beter tegen de kleurbehandeling kan, zodat eventuele beschadiging beter opgevangen wordt. Wil je weten hoe je je haar zelf kan verven? Dat lees je hier.

pexels john diez 7389084

Of laat het verzorgen van je krullen, coils en locs door een professional doen

Geef je de verzorging van je krullen, coils of locs liever uit handen? Ga dan op zoek naar een professional bij jou in de buurt. Er zijn inmiddels een heleboel kappers gespecialiseerd in het verzorgen van natural hair. Dus met een korte zoektocht op TikTok of Instagram heb je zo de juiste gevonden. In onze hoofdstad heb je er meerdere, maak er bijvoorbeeld een citytrip naar Amsterdam van. Onze tips voor een GEWELDIGE dag vind je hier. En voor het vlechten van je haar? Wij maakten al eerder een lijstje met onze favoriete braiders. Toch liever zelf? Neem dan deel aan een van onze cornrow workshops.

Foto’s: John Diez

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security