Zelf je krullen knippen? Dat kan jij gewoon!

Is het weer de hoogste tijd voor een knipbeurt? Waarom probeer je dan niet gewoon zelf je krullen te knippen? Met een paar YouTube-instructies, de juiste tools en een beetje precisie, ziet je haar er binnenkort weer gelikt uit. Nog aan het twijfelen? Hieronder geven wij jou de juiste tips & tricks om zelf met je kappersschaar aan de slag te gaan. Zelf je krullen knippen leer je in dit artikel! Ps. vind je het allemaal iets te spannend of moeilijk? Dan staan er in Nederland inmiddels meerdere krullenkappers voor je klaar.

De basis van zelf je krullen knippen

Voordat je zelf je krullen knipt is het belangrijk dat de basis goed zit. Je hebt namelijk de juiste tools nodig, maar ook inzicht en skills. Het is geen klusje dat binnen een paar minuten gedaan is, vooral niet als je zelf je krullen in model wilt brengen. Zorg er daarom voor dat je er, vooral voor de eerste keer, een middagje voor uittrekt. Zo heb je ruim de tijd en hoef je niet gehaast aan de slag. Ook een kappersschaar is essentieel, een gewone keukenschaar doet je haar namelijk meer kwaad dan goed.

Ook een ruimte met voldoende lichtval is belangrijk. En heb je al aan de kleur van jouw achtergrond gedacht? Met donkere krullen zorgt een witte achtergrond voor het juiste contrast, maar heb je blonde of grijze krullen, dan kan je het beste op zoek naar een donkere achtergrond. Zo kan je ieder haartje goed zien en mis je geen krul op je hoofd. De juiste achtergrond en tools in huis? Dan kan je door naar stap twee, namelijk beslissen wat voor knipbeurt je nou eigenlijk wilt.

De juiste knipbeurt

Voordat je aan het knippen slaat is het belangrijk om te beslissen wat je knippen wilt. Doe je alleen de puntjes of knip je het liefst je krullen in model? Bij het in model knippen van je haar gaat er namelijk iets meer tijd en precisie in zitten, dan bij het bijpunten van jouw krullen. Zelf je krullen knippen begint bij deze belangrijke keuze. Je kan nu namelijk op zoek naar de juiste techniek. En dat zijn er veel! Hieronder vertellen wij je wat meer over de populairste modellen en de technieken die daarbij horen.

Zelf je krullen knippen

Je hebt je schaar in je ene hand en je borstel in je andere, klaar om je krullen te knippen. Hier moet je nu op letten: zorg ervoor de je haren droog zijn en peil waar je zwakkere haarpunten beginnen. Dat kan je meestal zien aan de gespleten punten, kleine knoopjes of dunner wordend haar. Belangrijk is dat je al je zwakke en gebroken haarpunten meeneemt. Waarom? Gespleten haarpunten hebben namelijk de gewoonte om verder te splijten, waardoor je bij je volgende knipbeurt een nog groter deel van je haren kwijt bent.

Pak het haar dat je knippen wilt tussen je wijs- en middelvinger, dit helpt je om een rechte lijn te creëren en groter deel van je haar in één keer te knippen. Knip het stuk haar onder je vingers af. Afhankelijk van het model dat je knippen wilt, houdt je je vingers recht of schuin naar boven of beneden. Controleer bij het knippen altijd of beide kanten van je haar gelijk in lengte zijn. Je wilt namelijk voorkomen dat je haar ongelijk loopt (tenzij dat het model is dat je voor ogen had 😉 ).

De verschillende modellen

Nu je de basis en de techniek onder knie hebt, laten onze favoriete YouTubers hieronder zien hoe je de verschillende populaire modellen zelf thuis kan doen. Bekijk de Rëzo Cut, de Deva Cut en de Unicorn Cut.

Rëzo Cut

De Rëzo Cut is bedoeld om zowel volume als lengte in het haar te behouden en laat je krullen prachtig naar voren komen. YouTuber Symphony Taylor laat je in het onderstaande filmpje zien hoe je thuis aan de slag kan met krullen knippen.

Deva Cut

De Deva Cut wordt officieel laag voor laag en krul voor krul gedaan, met als doel een mooie en unieke vorm in het haar te creëren. YouTuber itskadidi laat je zien hoe zij de unieke cut op haar eigen krullend haar gedaan heeft.

Unicorn Cut

De Unicorn Cut dankt haar naam aan de aparte methode die ervoor gebruikt wordt. Het is namelijk de bedoeling je haren boven op je hoofd in een paardenstaart te doen (je ziet er dan uit als een unicorn) en daar een stuk vanaf te knippen. YouTuber Yeislin Ruiz laat zien hoe zij dat doet.

Durf jij het niet om zelf met de kappersschaar aan de slag te gaan? Breng dan een bezoekje aan de kapper, die weet nog altijd het beste hoe je krullen knippen moet.

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

natural-hair-burnout
Haar

Natural hair burnout? Dit zijn 4 super handige tips!

Natural hair burnout! Kom je ook eens per maand op het punt dat je het liefste al je haren afknipt? Ja, je bent dus niet de enige. De verzorging van natural hair kost ontzettend veel liefde en tijd. En dat kan af en toe iets teveel worden. Zo erg dat je het een natural hair burnout noemt. Hoe je daar het beste mee omgaat? Dat lees je hier.

Lees Meer »
Haargroei met theespoeling
Haar

Theespoeling voor je haar: wat zijn de voordelen?

Het is bekend dat een kopje thee de geest, het lichaam en de ziel kan ontspannen en kalmeren; maar wist je dat thee ook wonderen kan doen voor je haar?
Theespoelingen zijn een oeroud schoonheidsmiddel dat wordt gebruikt voor het behandelen van hoofdhuidproblemen, het verbeteren van de haarkleur en het oplossen van een lange lijst van andere haarproblemen.

Lees Meer »
verzorgen-krullen
Haar

Alles over het verzorgen van je krullen, coils en locs!

Bij The Natural Hair Club is niet alleen de liefde voor krullend en kroeshaar heel belangrijk. Ook de gezondheid van je haar is voor ons essentieel. Wij wensen iedereen namelijk ontzettend gezonde krullen, locs en coils toe. Daarom hebben wij in deze blog álles over het verzorgen van je krullen, kroeshaar en locs op een rijtje gezet!

Lees Meer »
Scroll naar top