Shea moisture!

shea-moisture

Hey! Mijn naam is Georgie.

Shea moisture! Haast elke curly girl heeft er wel van gehoord. Ik kwam er helaas ongeveer 4 maanden geleden achter dat ik protein overload had. Een echte nachtmerrie kan je wel zeggen. Mijn  haar wilde niks opnemen. Het was super droog, werkte nooit mee. Echt vreselijk. Natuurlijk ben ik veel research gaan doen om te kijken hoe ik dit kan omkeren. Uiteindelijk ben ik de shea moisture raw sheabutter line tegen gekomen. Deze lijn bevat helemaal geen sulfaten, parabenen, siliconen etc.

Deze lijn bevat:

Sea kelp. Dit helpt bij het glad maken en sealen van de haarschubben

Argan olie. Voor het herstel van glans en de elasticiteit van het haar.

Shea butter. Voor intense hydratatie van het haar en hoofdhuid.

 

Restorative conditioner.

Deze conditioner is echt de ultimate detangler! Niet alleen dat, ik merkte wel echt verschil na het aanbrengen. Mijn haar zag er al meteen wat levendiger en moisturised uit. Na het uitkammen twist ik mijn haar in secties en laat ik het 3 min intrekken voordat ik het uitspoel. Het heeft ook een dikke consistency dus je hebt niet veel nodig om al je haren te coaten.

De exra moisture transitioning milk. Is ook een erg fijne leave- in. OMG wat ruikt dit lekker. Buiten dat vind ik dat het me ook erg veel moisture gaf.  Net als de conditioner heb je maar een klein beetje nodig om een sectie goed in te smeren.

Raw sheabutte deep treatment masque.

Dit is toch echt de WINNAAR!  Ik heb mijn haar nog nooit echt gedeepconditioned. En ik was toch echt in shock met het resultaat. Deze deep conditioner is perfect voor het herstellen van droog en beschadigd haar. Het is ook een erg dik product, voelt aan  als een body butter. Toen ik dit aanbracht leek het net alsof het in mijn haar smolt. Voor het beste resultaat. Verdeelde ik mijn haar in twists en bedekte ik mijn hoofd met een plastic zak en daarover heen een t shirt.  Voor extra penetratie bracht ik met de föhn voor ongeveer 5 minuten warmte aan. En ik waste het na ongeveer 30 mintuten tot een uur uit. And O MY… dit is gewoon mijn holy grail. Mijn haar voelt zoveel beter. Het ziet er ook gezonder uit.  Ik deepcondition nu elke week al anderhalve maand. En ik heb gelijk geen last mee van hele erge haar uitval.

Conclusie

Alle producten van deze lijn ruiken erg lekker ze hebben allemaal een shea butter achtige geur. Ik ben nog steeds niet af van mijn protein overload maar dit product gaat me daar wel op weg helpen ik merk nu al een heel groot verschil. De hele lijn is een echte aanrader voor de mensen die hier ook last van hebben.

Lots of love

Georgetina.

Leave a comment