6 feiten en fabels over krullen en kroeshaar

Kroeshaar dat niet zou kunnen groeien. Of elke drie maanden puntjes knippen. Je hebt het vast al eens eerder gehoord. Door alle tips, ‘feitjes’ en adviezen zie je af en toe door alle bomen het bos niet meer. Daar weten wij als Natural Hair experts alles van. Daarom hebben wij in deze blog zes must know feiten en fabels over krullen en kroeshaar voor jou op een rij gezet.

Tip!: voeg de blog ‘6 feiten en fabels over krullen en kroeshaar’ als bookmark toe, zodat je hem altijd weer op kunt zoeken.

Op internet is er inmiddels ontzettend veel te vinden over de verzorging van krullen, kroeshaar en locs. Gelukkig maar! Want zo een twintig jaar geleden was er nog bijna niets over de verzorging van ons natuurlijk haar bekend. Maar die overload aan informatie kent ook z’n nadelen. Zo weet je af en toe niet meer wat waar is. Heel vervelend. Daarom beginnen we deze blog met de drie meest gelezen fabels over krullen en kroeshaar en eindigen we met drie handige feitjes.

3 fabels over krullen en kroeshaar

Regelmatig bijpunten bevordert de haargroei

Als je onze blogs al een tijdje volgt weet je dat dit een veelgehoorde fabel is. Het knippen van je haar heeft namelijk geen effect op het groeien van je haar. Haar groeit vanuit de hoofdhuid en niet bij de haarpunten aan. Toch heeft het bijpunten een belangrijke reden, het helpt namelijk bij het behouden van je haarlengte. Door de gespleten punten weg te knippen voordat het erger wordt, houd je jouw haar gezond en verlies je niet teveel lengte. En zorgen al die knipbeurten er uiteindelijk dus voor dat je haar langer blijft. Scroll snel verder voor de volgende twee fabels over krullen en kroeshaar.

Het kennen van je haartype is voldoende voor een goede haarverzorging

Weten welk haartype je hebt is een goede basis. Maar dan ben je er helaas nog niet. Ons haar heeft unieke behoeften, die niet per se van je haartype afhangen. Denk bijvoorbeeld aan de weersomstandigheden die invloed hebben op je haar. Maar ook je dieet en je hormoonhuishouding hebben invloed op de individuele behoeften van je haar. Daarnaast hebben de meeste naturals meerdere haartypen, op welk haartype zou je dan af moeten gaan? Leer dus luisteren (kijken) naar wat je haar nodig heeft en focus je daarbij minder op de haartypen van je favoriete vlogger/TikTok’er.

Je kunt nooit genoeg protective styles doen

Aan deze fabel hebben wij al eerder een hele blog gewijd. First of all, not all protective styles are created equal. Sommige protective styles zijn vooral heel mooi om te zien, maar beschermen je haar niet goed genoeg. Daarnaast gaat er bij het aanbrengen en verwijderen van beschermende haarstijlen nogal wat mis. Meestal komt dat door tijdgebrek of gebrek aan geduld. Denk ook aan teveel druk op je haarlijn, teveel getrek aan je haar en het te lang laten zitten van je protective style. Wil je je er wat meer in verdiepen? Klik dan hier.

fabels over krullen

Na de drie fabels over krullen en kroeshaar hebben wij ook drie leuke feitjes op een rij gezet!

3 feiten over krullen en kroeshaar

Je haargroei hangt van meerdere factoren af

Ons haar groeit gemiddeld één tot anderhalve centimeter per maand. Zo groeide het snelst groeiende haar ooit 3.36 centimeter per maand. En het traagst groeiende maar 0,6 centimeter. Hieruit blijkt onder andere dat je haargroei van meerdere factoren afhangt. Zo hangt het van je leeftijd af, je leefstijl, je genen, maar ook de verandering van seizoenen. Daarnaast breekt haar bij slechte verzorging natuurlijk ook af, waardoor het lijkt alsof het haar niet groeit.

De meeste mensen hebben meerdere haartypes

Het belang van het kennen van je haartype wordt vaak aangekaart, toch hebben de meeste mensen meer dan één haartype. Daarom is het belangrijk vooral te ontdekken wat voor jou als individu werkt. En een flexibele houding aan te nemen als het op de verzorging van je haar aankomt. Zo kan je haarroutine perfect zijn voor de zomer, maar tijdens de herfst al aan een update toe zijn.

Het verzorgen van krullen en kroeshaar hoeft niet duur te zijn

Alhoewel heel veel haarproducten aardig wat geld kosten, hoeft de verzorging van krullen en kroeshaar niet per se duur te zijn. Zo kan je bijvoorbeeld zelf aan de slag met verschillende natuurlijke producten. Daarnaast zijn er ook steeds meer kwalitatief goede producten voor een lagere prijs beschikbaar. Er is inmiddels aardig wat concurrentie tussen de natural hair product fabrikanten, waardoor er vaak acties zijn. Of producten simpelweg niet zo duur geprijsd zijn als voorheen.

Welke feiten en fabels over krullen en kroeshaar kende je al? En welke waren er geheel nieuw? Deel het in de comments met ons of op sociale media!

Foto’s door Dziana Hasanbekava

Meer lezen?

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security