5x docu’s en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar

De herfst is hier! Tijd om met een extra dikke deken en een kop warme chocomelk aan een movie marathon te beginnen. Deze vijf docu’s en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar zijn een goede optie en houden je zeker aan je beeldscherm gekluisterd. Er is namelijk niets lekkerder dan jezelf, onderuitgezakt op de bank, verliezen is een herkenbaar verhaal. Scroll naar beneden om te ontdekken welke films en docu’s je deze herfst kunt checken!

Documentaires en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar

Representatie is ontzettend belangrijk en daarom hebben wij de vijf onderstaande titels voor je op een rijtje gezet. De onderwerpen lopen uiteen van braids tot de bekende big chop. Je kan ze allemaal in één marathon bekijken of los van elkaar, aan jou de keus. Dit zijn de docu’s en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar.

Nappily Ever After

films-gekleurde-vrouwen

Toen deze film in 2018 uitkwam was hij gelijk ontzettend populair. Het was een primeur dat Netflix een original uitbracht met in de hoofdrol een Afro-Amerikaanse vrouw en de relatie met haar haren. De film gaat over een perfectionistische reclamevrouw die tegenslag krijgt in de liefde en daarom op zoek gaat naar zichzelf, te beginnen met een nieuwe haarstijl. Van de big chop tot het vinden van zichzelf en de liefde van haar leven, deze film heeft het allemaal. Nappily Ever After met Sanaa Lathan, Ricky Whittle en Lynn Whitfield bekijk je op Netflix.

Hair Love

films-gekleurde-vrouwen

Hair Love is een korte animatiefilm uit 2019 die het verhaal vertelt van een man die voor het eerst het haar van zijn dochter moet doen omdat haar moeder dat zelf niet kan. Samen komen vader en dochter tot een prachtige haarstijl met behulp van de video tutorial, gemaakt door moeder. De animatiefilm is ook uitgebracht in een kinderboek en won zelfs een Oscar. Hair Love, met onder andere de stem van Issa Rae, bekijk je op YouTube.

Braided

films-gekleurde-vrouwen

Braided is een documentaire van ELLE magazine uit 2020. In de korte docu komen onder andere Lupita Nyong’o, Young M.A, Ayana Bird, Lacy Redway, Vernon François aan het woord over vlechten en hoe die verweven zijn met de (Afro-)Amerikaanse cultuur. Het is een mooie docu om te kijken én te delen, zo wordt bijvoorbeeld ook de toe-eigening (appropriatie) van de haarstijlen besproken. De documentaire bekijk je in het Engels op YouTube.

Scroll snel verder om de andere documentaires en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar te ontdekken.

Bad Hair

films-over-gekleurde-vrouwen

Bad Hair is een horror/satire uit 2020 die niet door iedereen even goed ontvangen werd. De film speelt zich in 1989 af en volgt een ambitieuze vrouw die voor weave kiest om succes te verkrijgen in tv-wereld. Toch is niets wat het lijkt, ook haar nieuwe haar niet. Is deze horrorfilm een hit of een misser? Aan jou de keus, je kan de film met onder andere Elle Lorraine, Jay Pharoah en Lena Waithe op Hulu bekijken. Laat je ons weten wat jij van de film vond?

School Daze

films-over-gekleurde-vrouwen

School Daze (1988) is een indrukwekkende en muzikale film van Spike Lee. De film speelt zich af op het Amerikaanse ‘Mission College’ en kaart door middel van de interactie tussen de studenten meerdere issues binnen de gekleurde gemeenschappen aan. Niet alleen colorism komt langs, maar ook het good hair, bad hair debat. De film met onder andere Spike Lee, Lawrence Fishburne, Giancarlo Esposito en Tisha Campbell-Martin is zeker het kijken waard en is te zien op Amazon Prime.

Deze vijf docu’s en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar gaan wij deze herfst zeker checken. Heb je nog meer voor op ons rijtje? Laat het ons dan hieronder weten!

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

natural-hair-burnout
Haar

Natural hair burnout? Dit zijn 4 super handige tips!

Natural hair burnout! Kom je ook eens per maand op het punt dat je het liefste al je haren afknipt? Ja, je bent dus niet de enige. De verzorging van natural hair kost ontzettend veel liefde en tijd. En dat kan af en toe iets teveel worden. Zo erg dat je het een natural hair burnout noemt. Hoe je daar het beste mee omgaat? Dat lees je hier.

Lees Meer »
Haargroei met theespoeling
Haar

Theespoeling voor je haar: wat zijn de voordelen?

Het is bekend dat een kopje thee de geest, het lichaam en de ziel kan ontspannen en kalmeren; maar wist je dat thee ook wonderen kan doen voor je haar?
Theespoelingen zijn een oeroud schoonheidsmiddel dat wordt gebruikt voor het behandelen van hoofdhuidproblemen, het verbeteren van de haarkleur en het oplossen van een lange lijst van andere haarproblemen.

Lees Meer »
verzorgen-krullen
Haar

Alles over het verzorgen van je krullen, coils en locs!

Bij The Natural Hair Club is niet alleen de liefde voor krullend en kroeshaar heel belangrijk. Ook de gezondheid van je haar is voor ons essentieel. Wij wensen iedereen namelijk ontzettend gezonde krullen, locs en coils toe. Daarom hebben wij in deze blog álles over het verzorgen van je krullen, kroeshaar en locs op een rijtje gezet!

Lees Meer »
Scroll naar top