5x docu’s en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar

De herfst is hier! Tijd om met een extra dikke deken en een kop warme chocomelk aan een movie marathon te beginnen. Deze vijf docu’s en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar zijn een goede optie en houden je zeker aan je beeldscherm gekluisterd. Er is namelijk niets lekkerder dan jezelf, onderuitgezakt op de bank, verliezen is een herkenbaar verhaal. Scroll naar beneden om te ontdekken welke films en docu’s je deze herfst kunt checken!

Documentaires en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar

Representatie is ontzettend belangrijk en daarom hebben wij de vijf onderstaande titels voor je op een rijtje gezet. De onderwerpen lopen uiteen van braids tot de bekende big chop. Je kan ze allemaal in één marathon bekijken of los van elkaar, aan jou de keus. Dit zijn de docu’s en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar.

Nappily Ever After

films-gekleurde-vrouwen

Toen deze film in 2018 uitkwam was hij gelijk ontzettend populair. Het was een primeur dat Netflix een original uitbracht met in de hoofdrol een Afro-Amerikaanse vrouw en de relatie met haar haren. De film gaat over een perfectionistische reclamevrouw die tegenslag krijgt in de liefde en daarom op zoek gaat naar zichzelf, te beginnen met een nieuwe haarstijl. Van de big chop tot het vinden van zichzelf en de liefde van haar leven, deze film heeft het allemaal. Nappily Ever After met Sanaa Lathan, Ricky Whittle en Lynn Whitfield bekijk je op Netflix.

Hair Love

films-gekleurde-vrouwen

Hair Love is een korte animatiefilm uit 2019 die het verhaal vertelt van een man die voor het eerst het haar van zijn dochter moet doen omdat haar moeder dat zelf niet kan. Samen komen vader en dochter tot een prachtige haarstijl met behulp van de video tutorial, gemaakt door moeder. De animatiefilm is ook uitgebracht in een kinderboek en won zelfs een Oscar. Hair Love, met onder andere de stem van Issa Rae, bekijk je op YouTube.

Braided

films-gekleurde-vrouwen

Braided is een documentaire van ELLE magazine uit 2020. In de korte docu komen onder andere Lupita Nyong’o, Young M.A, Ayana Bird, Lacy Redway, Vernon François aan het woord over vlechten en hoe die verweven zijn met de (Afro-)Amerikaanse cultuur. Het is een mooie docu om te kijken én te delen, zo wordt bijvoorbeeld ook de toe-eigening (appropriatie) van de haarstijlen besproken. De documentaire bekijk je in het Engels op YouTube.

Scroll snel verder om de andere documentaires en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar te ontdekken.

Bad Hair

films-over-gekleurde-vrouwen

Bad Hair is een horror/satire uit 2020 die niet door iedereen even goed ontvangen werd. De film speelt zich in 1989 af en volgt een ambitieuze vrouw die voor weave kiest om succes te verkrijgen in tv-wereld. Toch is niets wat het lijkt, ook haar nieuwe haar niet. Is deze horrorfilm een hit of een misser? Aan jou de keus, je kan de film met onder andere Elle Lorraine, Jay Pharoah en Lena Waithe op Hulu bekijken. Laat je ons weten wat jij van de film vond?

School Daze

films-over-gekleurde-vrouwen

School Daze (1988) is een indrukwekkende en muzikale film van Spike Lee. De film speelt zich af op het Amerikaanse ‘Mission College’ en kaart door middel van de interactie tussen de studenten meerdere issues binnen de gekleurde gemeenschappen aan. Niet alleen colorism komt langs, maar ook het good hair, bad hair debat. De film met onder andere Spike Lee, Lawrence Fishburne, Giancarlo Esposito en Tisha Campbell-Martin is zeker het kijken waard en is te zien op Amazon Prime.

Deze vijf docu’s en films over gekleurde vrouwen en de relatie met hun haar gaan wij deze herfst zeker checken. Heb je nog meer voor op ons rijtje? Laat het ons dan hieronder weten!

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security