Mini twists: alles over de allernieuwste TikTok-trend

“Mini twists zijn de natural hair community best kept secret! Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?” Dit was de first line van een TikTok die ik onlangs tegenkwam. De Afro-Amerikaanse creator liet vol trots haar mini twist zien, die inmiddels ver over haar schouders vielen. Deze nieuwe TikTok trend hadden wij natuurlijk allang voorspeld, want mini twists zijn – als je het ons vraagt – toch wel echt dé protective style van dit moment! Daarom lees je hieronder alles wat je over deze allernieuwste TikTok-trend weten wilt.

Ben jij een echte leek als het op de verzorging van natural hair aankomt? Dan zijn mini twists de perfecte haarstijl voor jou. Niets is zo makkelijk als het aanbrengen van mini twists. Je hoeft namelijk niet eens te kunnen vlechten. Voor het maken van de scheidingen heb je wel wat skills nodig, maar na een aantal keer oefenen heb je dat zo onder de knie.

Zo maak je de mooiste mini twists

First things first, voor mini twists heb je niet echt een minimale haarlengte nodig. Natuurlijk moet je jouw haren goed vast kunnen pakken en ook een paar keer kunnen draaien. Maar van kort tot lang haar, de populaire TikTok-haarstijl staat echt iedereen geweldig. Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan? Zoek dan een rustig plekje met voldoende licht op. Het liefst met een opgehangen of staande spiegel. Het aanbrengen van de twists kan namelijk, afhankelijk van de grote van de twists en je haar lengte/dikte, zo een twee uur duren. Het vergt dus wel wat geduld. Maar hoe vaker je het doet, hoe sneller het gaat.

Dit heb je allemaal nodig voor de mooiste twists:

  • Een kam, geschikt voor het maken van fijne scheidingen
  • Een borstel voor het verwijderen van klitten
  • Een lekkere haarboter voor goed gedefinieerde twists
  • Haarklepjes of haarbandjes
  • Een spiegel voor goede scheidingen

Veel mensen kiezen ervoor hun haren voor of na het twisten te föhnen om meer lengte te creëren. Ideaal is het om dat op een koude(re) stand te doen en met een beschermende olie. Zo voorkom je onnodige schade aan je haar. Ook met de juiste haarproducten maak je van mini twists een echte protective style. Wij raden aan om een voedende haarboter en haarolie te gebruiken. Maar als dat voor jouw haartype net wat te vettig aanvoelt, is je favoriete moisturizer ook voldoende.

Zo verzorg je jouw mini twists

Mini twists zijn een echte low-maintenance protective style. Ze gaan afhankelijk van de verzorging wel een maand mee en je hoeft geen dag voor hetzelfde kapsel te kiezen. Behandel je twists zoals je jouw eigen haren zou behandelen en voed ze regelmatig met wat moisturizer en olie. Zo blijft je haar gelukkig en blijven je twists mooi. Bescherm je haren bij het slapen met een bonnet of een satijnen kussensloop en voorkom dat de twists een frizzy look krijgen. Wil je na het aanbrengen van de moisturizer toch je lengte bewaren? Maak dan vier of zes banduknotjes met een scrunchie en laat je haar voor een tijdje aan de lucht drogen. Dit geeft mooie golven en stretcht het haar zonder heat te gebruiken.

Hairstyle ideas!

Nu weet je hoe je mini twists maakt en hoe je ze verzorgt. Maar daar blijft het gelukkig niet bij. Mini twists zijn namelijk zo veelzijdig dat je er een heleboel verschillende kapsel mee kunt maken. Van gewoon los dragen, tot een lage knot of space buns. Je kunt het zo gek niet bedenken. Daarom zijn dit onze favorieten… rechtstreeks van TikTok!

@theleobabe

is it another mini twist summer?? 🫣 i havent done these in forever i forgot how cute they are. #minitwists

♬ Jestindothat – Jestindothat
@aammber.s

i never get tired of this style & its soo easy to do! 💓💓 #fyp#minitwisthairstyles#minitwists#naturalhair#blackgirlhairstyles#blackgirlhairtutorial

♬ streets x kiss it better – sped up – INDRAGERSN
@zaricalil

My fave is the headband style 💕 mini twists are so cute #minitwists #minitwistshairstyles #microlocs #microlocstyles #locs #locstyles

♬ hot people use this sound – <3

Coverfoto: @naturally.raine, @ebtoopretty & @theleobaby

Meer lezen?

NHC NL
NHC NL
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security