MORNING RITUALS EEN GAME-CHANGER VOOR JE OCHTENDEN

Morning Rituals oftewel ochtendrituelen zijn gewoonten die je toepast om je ochtend een boost te geven. In deze blog zal ik je vertellen wat morning rituals zijn en waarom ik er laaiend enthousiast over ben.

Voordat ik verder ga, moet je wat over mij weten. Ten eerste ben ik een fan van het opdoen van kennis over persoonlijke ontwikkeling. Dit begon allemaal zo’n 16 jaar geleden, toen ik meer en meer op zoek ging naar het werkelijke doel in mijn leven.  
Door het lezen van boeken, maar ook het beluisteren van podcasts, het bekijken van video’s gericht op persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap, kreeg ik veel nieuwe inzichten en leerde ik nieuwe tools. Hierdoor ontdekte ik en nog steeds, hoe ik het beste in mezelf en in anderen naar boven kan halen.

Op een dag stuitte ik op de informatie over morning rituals en de impact op je humeur, productiviteit en energyflow! Er werd gezegd dat succesvolle mensen, waaronder ondernemers deze ochtendroutine ook hadden. Dat wilde ik ook!

Ik was heel nieuwsgierig of de verhalen over de morning rituals klopten en heb toen besloten om deze ochtendrituelen uit te proberen. De routine bestaat uit: 1. Gebed 2. Meditatie 3.Visualisatie 4. Dankbaarheid 5. Affirmaties en 6. Journaling. 

Morning rituals
Photo by Autumn Goodman

Let’s set the mood with prayer

Wanneer ik bid, dan dank ik voor alles wat is geweest en alles wat er nog gaat komen. Dit zorgt voor een positief gevoel en maakt mij altijd enthousiast voor wat er gaat gebeuren. Mijn hart is elke dag verwachtingsvol en ik ben ready voor mooie verrassingen. En een dankbaar hart opent de deur voor more blessings.

Meditate, meditate, meditate

Wat ik als eerste merkte bij meditatie, was de innerlijke rust. Alsof ik letterlijk naar een stille kamer in mezelf ging, waar ik geen andere prikkels of afleiding ervaarde. En in die kamer gebeurde er even helemaal niks, just me myself and I (screams ME-time!…shhhh 👀). 
En waar het stil is, ontstaat er ruimte. Ruimte om gewoon even te zijn, jezelf te zijn, zonder allerlei ingewikkeldheden of zorgen. Er ontstaat ook ruimte voor ingevingen en inspiratie, intense dankbaarheid, liefde voor jezelf. Allemaal heerlijke gevoelens en echt even vrij van de drukte van het leven.

Meditatie wordt ondersteund door ademhalingsoefeningen. Wat ademhalingsoefeningen zo bijzonder maakt, is dat je bij een bepaalde type ademhaling, zoveel meer zuurstof naar je hersenen vervoert, dat je je high voelt. Letterlijk een natural high. And I ain’t mad at that..at all!
Van de ademhalingsoefeningen krijgt je lichaam veel meer zuurstof binnen dan bij oppervlakkig of onbewust ademhalen, waardoor je ook een energieboost krijgt.

Visualise

Tijdens het mediteren switch ik soms ook over naar visualisatie. Dan visualiseer ik mijn ideale dag of over een wens die ik graag in vervulling zie gaan. Er zit kracht in visualisatie. Visualisatie ondersteunt je gemoedstoestand en brengt je in een sfeer van oneindige mogelijkheden. If you can see it, then you can do it and if you just believe it, there’s nothing to it!

Words have power

De volgende stap is het hardop uitspreken van affirmaties. Een affirmatie is een positieve overtuiging die je uitspreekt over jezelf met als doel dat je je onderbewustzijn her-programmeert. Want wist je dat je onderbewustzijn van invloed is op jouw gedrag, gevoel en gewoonten? 
En dat is iets wat ik echt gemerkt heb. Hoe makkelijk is het om negatief tegen jezelf te praten. Dus nu, we’re gonna reverse that. En ik was altijd heel streng en bitchy tegen mezelf, maar nu ontwikkel ik een respectvolle en kalme houding naar mezelf toe. Think positive, speak positive.

Journaling

Als laatste stap in de morning routine, pak ik mijn journal. En ook schrijven is een krachtige tool. Je kunt een journal op verschillende manieren gebruiken. Van het maken van een planning voor de dag tot het opschrijven van je diepste gedachten. Het doel van schrijven voor mij is mezelf uiten, gedachten uit mijn hoofd op papier. Positive vibes only.

courtney hedger t48eHCSCnds unsplash 1
Photo by Courtney Hedger

De Morning Rituals geven mij kalmte, een gevoel van eigenwaarde en selflove! 
Ik neem mezelf serieus door de tijd te nemen voor mezelf. Ik kan huilen, lachen, vergeven, loslaten en intens geluk voelen. Morning Rituals is een tool voor mij om te investeren in de relatie met mezelf. Echte quality time! I’m just doing me.

Ik werd zo enthousiast, dat ik een groep ben begonnen die ook dezelfde behoefte had om te investeren in een morning routine. Elke deelnemer heeft tot nu de positieve voordelen van de ochtendrituelen ervaren en de persoonlijke verhalen van de deelnemers ontroeren mij elke keer weer. Ik had nooit gedacht dat deze ‘eenvoudige’ routine zoveel impact zou maken.

Dit is het verhaal over de geboorte van Morning Rituals with Bellita Carol.

Wil jij ook de impact van Morning Rituals ervaren en reconnect with your inner self? Schrijf je dan hier in voor de Morning Rituals challenge voor NHC-leden.

Bellita Carol
Bellita Carol
Bellita Carol is zangeres, purposecoach en spreker. Overal waar zij komt brengt zij haar licht met zich mee en is het haar doel om anderen te inspireren. In haar loopbaan als mbo-docent ontdekte zij een nieuwe passie; namelijk het coachen van jong-volwassenen en volwassenen naar de beste versie van zichzelf. Met deze passie, stelde Bellita zichzelf ook de vraag of zij haar ware droom leefde. Deze vraag leidde er in 2014 toe dat zij haar vaste baan opzegde en op zoek ging naar haar ware zelf. Bellita weet als geen ander hoe deze zoektocht eruitziet. Sindsdien verzorgt zij optredens, geeft zanglessen, begeleid inspiratieworkshops en coacht mannen en vrouwen op het gebied van mindset en bewustzijn.
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security