Waarom de film ‘Nappily ever after’ een must see is

Met deze koude herfstdagen is het met een favoriete snack en een kopje thee weer tijd om lekker te Netflixen. Vaak is het uitzoeken van een film altijd wel een dingetje. Netflix heeft het voor Naturalista’s een stuk makkelijker gemaakt. Op 21 september stond vrijwel iedereen binnen the natural hair community te popelen om deze filmklassieker van de maand te bekijken: ‘Nappily ever after’, een film gebaseerd op het boek van de auteur Thrisha R. Thomas.

nhc nappily ever after 2

Nappily ever after gaat over Violet (gespeeld door actrice Sanaa Lathan) die een ‘perfect ideaal leven’ heeft. Een mooi huis, een geweldige carrière en een leuke man die ook nog eens arts is. Het leven van Violet lijkt bijna wel too good to be true. Het is zo een typische meisjesdroom dat je als elk klein meisje wel ooit hebt gehad. Daten met een arts! Maar wanneer Violet een tegenslag in de liefde krijgt en ongelukje bij de kapper meemaakt, zakt het perfecte wereldje van haar in elkaar en zo ook haar ‘perfecte haar’. Vanaf dat moment neemt zij een drastisch besluit door een nieuw kapsel te nemen en weer naar zichzelf op zoek te gaan.

nhc nappily ever after 3Nappily ever after is dé film waarin bijna elke Naturalista zich wel kunt vinden. De film laat niet alleen het ideaalbeeld zien over hoe ‘het perfecte leven’ van een vrouw (zowel als man) er volgens   de maatschappij moet uitzien, het belicht daarnaast ook de universele schoonheidsstandaarden waarmee natural (black) hair vaak te maken krijgt. Hierbij worden er tal van onderwerpen mooi in beeld gebracht zoals het zelfbeeld van een donkere vrouw, dominante schoonheidsidealen en invloeden binnen de natural hair community maar ook hoe natural (black) hair door de buitenwereld gezien kan worden. In het onderstaande fragment praten onder andere Sanaa Lathan en de crew bij een talkshow over de onderliggende universele schoonheidsidealen.

Elke scene van de film neemt ons mee naar de fases waarin Violet zit en er verschillende emoties, nieuwe ingevingen en soms confronterende maar ook leerrijke momenten te zien zijn. Natuurlijk kunnen we DIE ENE SCENE niet vergeten waar iedereen het over heeft! Deze scene heeft ook mij het meest aangesproken omdat er zoveel herkenbare emoties te zien zijn. Het is zo een aangrijpende scene dat ik zelf weer opnieuw herleefde hoe het voor mij was toen ik het besluit nam. Ik was ontroerd! Kunnen wij met z’n allen Sanaa Lathan even een big round of applause geven die niet alleen haar rol zo goed heeft weten spelen dat ik soms even vergat dat het een film was, maar ook voor haar bravery!

     

Kortom, de film heeft op een hele mooie en creatieve manier de kijkers weten mee te slepen en heeft natural (black) hair en de onderliggende issues prachtig in kaart weten te brengen. Ik ben super benieuwd naar hoe jullie de film hebben ervaren. Wat was voor jullie bijvoorbeeld de scene die jullie het meeste aansprak en waarom? En voor de mensen die het nog niet gezien hebben.. Waar wachten jullie nog op?! Ik heb gelukkig niets verklapt. Meer reden om desnoods een gratis Netflix account aan te maken (en misschien op tijd stop te zetten als je niets wilt betalen) want deze film moet je gezien hebben!

nhc nappily ever after 4

Geschreven door Chanel
Zie meer van Chanel op instagram

Note: De foto’s zijn niet zelf geschoten en ook niet mijn eigendom. Bron: Google images.*

Chanel
Chanel
Deel dit artikel met je vrienden

2 gedachten over “Waarom de film ‘Nappily ever after’ een must see is”

 1. Ben ik de enige die de film vond tegenvallen? Ik vond het nogal cliché. Drastische verandering van kapsel na verbroken relatie (Waiting to exhale). Mooie vrouw met rijke, succesvolle man valt voor blue collar worker (Diary of a mad black woman). I’ve seeb it all before, alleen was er nu een “natural hair-sausje” overheen gegoten.

  1. Hoi Grace,

   Bedankt voor je reactie!

   Wat jammer dat het wat tegenviel. Er waren inderdaad topics bij die een beetje cliché waren en ook eerder in andere (black) movies te zien waren. Daar ben ik het helemaal met je eens 😃 . Ergens vond ik de film toch wel wat hebben. Ik vond het vooral mooi om te zien dat het natural hair related was. Dit is ook een topic dat de laatste tijd super hot is door de opkomst van diverse natural hair movements. Het laat zien dat de bewustwording steeds groter wordt. Daarnaast vond ik het prachtig om te zien dat de actrice voor een film haar eigen haar durfde te knippen. Ze zal vast super goed worden uitbetaald haha, maar een nieuwe look blijft toch wel spannend.

   Helaas zullen er cliché topics en het commerciële gedeelte altijd bij kijken.
   Laten we hopen op meer variatie in de filmindustrie! Je hebt zeker een punt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security