Groene smoothie challenge: 10 redenen om mee te doen

Binnenkort gaan we weer van start met de Groene Smoothie Challenge! Dit keer kun je zelf beslissen wanneer je mee doet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de challenge al is gestart en de helft hebt gemist. Heb jij er al zin in? Of twijfel je nog om mee te doen? Wij geven jou 10 redenen waarom jij deze challenge niet wilt overslaan.

1. Echte schoonheid komt van binnenuit 

Wist je dat schoonheid letterlijk van binnenuit komt? Vaak focussen we ons teveel op producten die ons haar en lichaam aan de buitenkant mooi maken. Echter start het van binnenuit. Je kunt zoveel verzorgingsproducten kopen als je wilt. Als je jouw lichaam van binnenuit niet goed onderhoud, zul je nooit helemaal het gewenste resultaat bereiken. Een gezonde levensstijl is dus net zo belangrijk. Met de Groene Smoothie Challenge helpen we je graag op weg om met gezonde voeding betere keuzes te maken.

Vrouw drinkt groene smoothie

2. Een nieuwe manier van leven

Als je jezelf wilt aanpassen aan een gezondere levensstijl, dan vraagt dat om een verandering. Een andere manier van leven oftewel verandering in gedrag. Vaak hoor je specialisten zeggen dat het 21 dagen kost om aan een verandering te wennen. Helaas is dat een minimum. Vaak duurt het langer. Een nieuwe gedragspatroon zal pas na 66 dagen automatisme worden. Het aantal dagen verschilt ook nog eens per persoon. 

Waar wetenschappers het wél over eens zijn, is dat het beter is om klein te beginnen. Dus als je gezonder wilt eten, is het beter om te beginnen met een kleine verandering. De Groene Smoothie Challenge geeft je de kans om iedere dag 1 extra smoothie te drinken. Hoe simpel is dat? We willen je inderdaad stimuleren om klein te beginnen. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, wie weet welke andere gezondere keuzes je gaat maken!

Oke genoeg gebrabbel over theorie en psychologie. Welke resultaten kun je nu echt halen met de challenge? We sommen een aantal op.

3. Het stimuleert de haargroei 

Groente en fruit bevatten onwijs veel voedingstoffen die de haargroei stimuleren. Daarnaast zorgen onder andere vitamines en mineralen ervoor dat de voedingstoffen die nodig zijn voor de haargroei sneller hun bestemming bereiken, waardoor ze sneller opgenomen kunnen worden. Het stimuleren van de haargroei wordt door velen als de belangrijkste reden gezien om mee te doen aan de Groene Smoothie Challenge.

4. Herstelt het haar van binnenuit

Naast dat het populair is om langer haar te hebben, is het wellicht nog belangrijker dat je haar gezond is! Hoewel haarverzorgingsproducten ook hun steentje bijdragen in het herstel van het haar, telt een gezonde voedingpatroon net zo zwaar. Voor het herstel van het haar, is met name water, eiwitrijke ingrediënten (denk aan yohgurt en andere zuivelproducten), vitamines en mineralen belangrijk. De ingrediënten van de Groene Smoothie Challenge bevat ze allemaal!

Groene Smoothie

5. Zorgt voor een stralende huid

Een gezonde huid is een stralende huid. Het is al vaak bewezen dat 2 tot 2,5 liter vocht per dag ervoor zorgt dat de huid gehydrateerd blijft, waardoor deze optimaal kan presteren. Door de hoeveelheid groente en fruit in je smoothie, zou je bijja vergeten dat deze drankjes ook meetellen in het aantal liters dat je drinkt. Op die manier draagt de Groene Smootie Challenge ook bij aan de doelstelling om genoeg water per dag te drinken. 

6. Bevordert de huidbarrière

Niet alleen de juiste hoeveelheid vocht, ook de juiste voedingstoffen dragen bij aan een gezonde huid. Dit is belangrijk omdat de huid je eerste bescherming is tegen invloeden van buitenaf. Om die reden is het extra belangrijk om de huid goed te verzorgen. De ingrediënten die tijdens de Groene Smoothie Challenge worden gebruikt, bevatten voedingstoffen die een bijdrage leveren aan een gezonde huid, waardoor deze optimaal kan functioneren. 

7. Bevordert de gezondheid van interne organen 

Ze ingrediënten die tijdens de Groene Smoothie Challenge worden gebruikt, leveren niet alleen voedingsstoffen aan het haar en de huid, maar natuurlijk ook aan je interne organen zoals je lever, darmen en nieren. Zeker als je gebruik maakt van een blender, bevatten je sapjes een hoge hoeveelheid voedingsvezels. Deze onverteerbare delen, stimuleren de darmen om extra hun best te doen waardoor voeding sneller wordt verteerd. Hierdoor blijven onze darmen actief en gezond.

park street 3ExPoluud54 unsplash 1
Photo by Park Street on Unsplash

8. Herstelt je lichaam

Zoals we allemaal weten, helpt vitamine C om je afweer (ook wel immuunsysteem) een boost te geven. Echter zijn er ook andere vitamines en mineralen, waarvan is bewezen dat ze een positief effect hebben op je weerstand. Door gebruik te maken van verschillende soorten groenten en fruit, zorgt de Groene Smoothie Challenge ervoor dat je met gezonde en gevarieerde voeding alle belangrijke voedingstoffen binnen krijgt.

9. Beschermt je lichaam 

Het afweersysteem kan gezien worden als het leger dat wordt ingezet om tegen indringers te vechten die het lichaam inmiddels zijn binnen gekomen. Hoewel dit natuurlijk hartstikke belangrijk is, is het nog belangrijker om te voorkomen dat deze indringers het lichaam binnen kunnen komen. Onze huid is de eerste barriere om ons tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Zoals al eerder geschreven, zorgen de ingrediënten van de Groene Smoothie Challenge zorgen ervoor dat de huid van binnenuit sterk blijft. Daarnaast bevatten sommige ingrediënten antioxidanten die ons lichaam helpen te beschermen tegen schadelijke stoffen.

10. Geeft je een goed gevoel!

Tenslotte willen we nog even stilstaan bij je mindset. Heel vaak is het zo dat we ons schuldig voelen als we ongezond eten. Met de Groene Smoothie Challenge hopen we je op weg te helpen naar een gezondere keuze in voeding, waar jij je goed bij kunt voelen. Hoewel dit natuurlijk een eerste kleine stap is, wees trots op jezelf dat je die eerste stap hebt gezet! We beloven je dat je je goed zal voelen na het drinken van een smoothie. Gewoonweg omdat je op dat moment voor een gezondere voeding of snack hebt gekozen. 

NHC SMOOTHIE

Dus waar wacht je nog op? Doe mee met onze Groene Smoothie Challenge. Klik hier als je nog meer informatie wilt over wat je kunt verwachten. Wil je je vast aanmelden? Dan kan dat hier.

Kimry
Kimry
Deel dit artikel met je vrienden

2 gedachten over “Groene smoothie challenge: 10 redenen om mee te doen”

    1. Hoi Esma,
      Wat leuk dat je mee wilt doen aan de Groene smoothie challenge in de blog vindt je een link om je aan te melden.
      Mocht het niet lukken laat het ons dan weten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security