Aphra NOTM Augustus 2020

Naam: Aphra Tremour
Leeftijd: 29
Woonplaats: Tilburg
Leuk/gek feitje: Ik heb een passie voor fotografie, hiermee ben in volop aan het oefenen en probeer ik hierin mijn eigen style te ontdekken

Wanneer en hoe ben je een deel geworden van the Natural Hair Club NL?
Jaren geleden ben ik lid geworden van de Facebook groep. Dit was voornamelijk voor vragen / en tips hoe ik mijn haar het beste kon verzorgen. In 2019 Kwam ik in contact met NHC i.v.m. het fotograferen van een cornrow workshop die werd aangeboden vanuit NHC. Ik vond dit een geweldige ervaring, het was leuk om vast te leggen en ook erg leerzaam voor mezelf. Ik werd met open armen ontvangen en het gaf me meteen een goed gevoel. Vanaf toen ben ik in contact gebleven, en ben ik vanaf 2020 brand ambassador en help ik mee met allerlei projecten / workshops en Challenges.

Waarom heb jij de keuze gemaakt om natural te gaan?
Ik ben altijd natural geweest. Mijn moeder was erg streng met betrekking tot mijn haar.
Er kwamen absoluut geen chemicaliën in huis, ze maakte zelf haarvet, mijn haar werd elke dag gekamd en gevlochten, en tijdens de zwemlessen droeg ik een strakke speedo muts.
Op mijn 15e verjaardag was het eindelijk zo ver, na jaren zeuren mocht ik eindelijk mijn haar relaxen en blonde highlights erin. Wat er daarna bij kwam kijken, had ik totaal niet verwacht. Na het wassen de krul spelden en onder de droogkap, nog niet droog genoeg dus, met de krul spelden slapen.
Ik kwam erachter dat het veel meer werk was, en eerlijk gezegd vond ik het me totaal niet staan. Nooit meer gedaan dus. Heb nog wel regelmatig een stijltang gebruikt, en m’n haar blond en rood gehad. Uiteindelijk vond ik mijn haar het mooist als er niks mee was gebeurd, de natuurlijke kleuren van mijn haar, en de textuur.

aphra 3
Natural Beauty AphraHoe ziet jouw natural hair routine eruit?
1 x per week is het washday, Ik probeer die altijd op dezelfde dag te plannen maar als het wat uitwijkt vind ik dat ook prima.
1 x per maand was ik mijn haar met een sulfaten free shampoo, om het extra goed schoon te krijgen, de rest van de weken gebruik ik een wash and go conditioner.
Ik was mijn haar en zorg dat er voldoende product in zit om het uit te kammen ( wash and go ), ik kam mijn haar uit met de welbekende flexibele borstel, beginnend bij de punten werk ik naar boven.
Na het wassen en de conditioning deel ik mijn haar door 4, begin meestal achteraan.
Ik begon met de leave in, daarna komt er altijd een olie mix ( arganolie, jojoba olie ), vervolgens doe ik er of een styling lotion in of een Cream, nog wat gel en ik ben klaar. Droog het meestal aan de lucht, en gebruik ik daarna nog mijn Afro kam om het uit te “ fluffen “ voor extra volume.

Welke producten en/of technieken zijn onmisbaar voor jouw haar?
Ik gebruik meestal de LOC methode: leave in, olie, Cream / lotion. Olie is echt een must have voor mijn haar, zonder olie zit het ook niet. Qua producten ga ik wel voor de as I Am co wash, Qua leave in gebruik ik verschillende dingen en heb in geen vaste producten.

Wie is jouw grootste haar idool of inspiratie?
Mijn moeder, als kind zag ik alles wat ze met haar haar deed. Elke style stond haar mooi, meestal was het een weave of een pruik maar ze heeft me altijd geleerd dat ik niet moet kijken naar wat andere mooi vinden, maar wat ik zelf mooi vind.

Wat zou jij tegen je jongere zelf zeggen, met de kennis die je nu hebt?
Hou van je haar hoe het is, je bent perfect zoals je bent!

SNAP TAKEOVER 2 2 1

Omschrijf je haar in 1 woord en geef ook aan waarom: ·Mijn zou ik met “Diversiteit” kunnen beschrijven.
Voorheen deed me haar haar eigen ding. Ik was een lazy natural.
Maar sinds ik bewuster ben en deel van de naturalhair community, verzorg ik mijn veel beter en mijn haar is in de beste bloei. I love my hair flourish

Nog laatste opmerkingen over jouw eigen haar, haar in het algemeen, NHC of het leven? 
Laat nooit iemand vertellen dat je haar of jijzelf als persoon niet goed genoeg bent. Je speelt de hoofdrol in je eigen verhaal en de rest zijn figuranten.

Sharon Lang
Sharon Lang
Deel dit artikel met je vrienden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

Gerelateerde artikelen

Natural of the month

Virson NOTM Juni 2020

Naam: Virson HooijmansLeeftijd: 21 jaar oud ✨Woonplaats: ZoetermeerLeuk/gek feitje: Ik wil er altijd ‘goed’ uitzien, zelfs als ik naar de supermarkt ga 😫. ‘Goed’ is

Lees Meer »
Natural of the month

Justin Case NOTM April 2020

Naam: Justin CaseLeeftijd: 28Woonplaats: RotterdamLeuk/gek feitje: Werk al 7 jaar in de thuiszorg, maar maak nog langer muziek!Go check it out here Wanneer en hoe

Lees Meer »
Kayla-daniel
Natural of the month

Kayla Daniel NOTM Maart 2020

Naam: KaylaLeeftijd: 11Woonplaats: Rotterdam Leuk/gek feitje: Een leuk feitje over mij is dat ik een bedrijf heb Kayla’s Body Care . Ik verkoop namelijk mijn

Lees Meer »
Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security