Jij verdient het beste versie van jezelf te zijn.

The Natural Hair Club NL is de grootste Nederlandse online community

De missie van NHC begon met het centraal stellen van het positief zelfbeeld van mannen en vrouwen met kroeshaar, krullend haar en locks.

 

Sharon heeft het altijd belangrijk gevonden dat men naar zichzelf kan kijken in volledige acceptatie. NHC lid worden betekent een vriendschap en gezelschap tijdens jouw hair journey, of je nu net een overstap hebt gemaakt of al je hele leven natural bent. NHC (her)kent jouw verhaal. 

Het idee om te meten met westerse schoonheidsidealen om te worden geaccepteerd is achterhaald. Iedereen verdient het om de beste versie van zichzelf te zijn en te laten zien. Van haar tot teen. En dit is wat het hele NHC team uitdraagt.

naturals in the city -2016-6
naturals in the city -2018-3
locked-loose-2018-4
0
Opgericht
0
FB Groep leden
0
Vrijwilligers

Sterke community

In de Facebookgroep stellen leden elkaar vragen, delen verschillende ervaringen, en adviseren elkaar. Er wordt veel van maar vooral met elkaar geleerd. Als lid van The Natural Hair Club NL heb jij, ongeacht het tijdstip van de dag en het werelddeel waarin jij je bevindt, altijd toegang tot een omgeving waar jij samen met anderen informatie kunt uitwisselen en inspiratie kunt opdoen over natural hair.
over-ons-facebook-groep
over-ons-NHC-happiness

Small beginnings, big dreams

Het platform is precies geworden wat Sharon voor ogen had toen ‘The Natural Hair Club NL’ nog slechts een idee was dat zij met haar nichtje besprak. Voor het platform dat in 2010 is opgestart is het toekomstplan om nog groter te worden en nog meer naturals te bereiken! Zo zullen IG, YouTube en overige social media kanalen worden ingezet om de informatie te verspreiden en toegankelijker te maken. In de toekomstplannen is ook opgenomen om de informatie meertalig te verspreiden zodat NHC NL de community wereldwijd kan bedienen.

missie-over-ons-NHC

Wij zijn op een missie

Het positief zelfbeeld van etnische vrouwen en mannen centraal stellen.
Het aanbieden van een platform over krullend en kroes haar, zodat leden de juiste informatie kunnen vinden en vragen kunnen stellen.
Om heel Nederland in te laten zien dat natural hair mooi is en geaccepteerd wordt.

Onze doel

The Natural Hair Club wil mensen graag informeren en inspireren over krullen en kroeshaar, zodat de natuurlijke textuur meer geaccepteerd en omarmd wordt. Door een voorbeeldfunctie te zijn voor de volgende generatie, kunnen ook zij werken aan positief zelfbeeld.
ons-doel-NHC
Sharon eugenie founder
Founder: Sharon Lang

Founder

Maak kennis met Sharon Lang, oprichtster van de 1e EN GROOTSTE ONLINE COMMUNITY IN NEDERLAND DIE AWARENESS CREËERDE VOOR KROES EN KRULLEND HAAR.

The Natural Hair Club (NL) is geboren uit een gemis aan een online community in Nederland waar er interactief informatie wordt gedeeld over de verzorging van natuurlijk haar én de struggle die daarmee gepaard ging. Sharon heeft van huis uit niet meegekregen hoe zij haar eigen natural hair moest onderhouden.

Vanaf 8 jaar had ze curly, hierover werd wel uitgelegd hoe te verzorgen. Wel bewerkte haar, maar niet natuurlijk haar. Onderhoud van chemisch bewerkt haar werd een te dure grap, en vanuit dit gegeven begon Sharon haar mogelijkheden te bekijken. Wat kon zij met haar eigen haar, en hoe moest dit gebeuren. Huur of haar?! Magazines zoals Wordup en hype en black hair waren voornamelijk bewerkte haarkapsels en producten voor chemisch behandeld. Vanaf 19e was het zelf ondervinden op zoek naar info om eigen haar te verzorgen. Omgeving had geen info.

De struggle heeft Sharon van heel dichtbij meegemaakt toen haar dochter Kayla (toen 4 jaar) na zwemles merkte dat zij met haar haartype niet even snel onder de douche om haar haar uit te spoelen. Het verschil in routine van haar haar behandeling ten opzichte van die van haar klasgenootjes liet Kayla wensen dat zij ook sluik haar had, net als de kindjes uit haar klas. Toen Sharon merkte dat er een deukje begon te vormen in het zelfvertrouwen van haar dochter Kayla, omdat zij ‘anders’ bleek te zijn, begon zij haar juist op een positieve manier te confronteren met haar andere haartype, Dit deed zij net zo lang totdat Kayla zichzelf met haar haartype volledig accepteerde.

Vandaag de dag is ook Kayla betrokken bij de community die zich kenmerkt door zowel online als offline events te organiseren. Het rappe tempo waarop de community groeide en nog steeds groeit bevestigt de noodzaak van het platform.

Ontmoet het team

NHC heeft een goed samengesteld team dat bestaat uit beheer, brand ambassadors en de test team. Ieder team heeft zo zijn eigen verantwoordelijkheid.

De Natural Hair Club telt inmiddels 39000+ FB leden. De bijdrage en inzet van het team maakt het mede mogelijk dat NHC NL optimaal functioneert.

Over-ons-brand-ambassadors
assets-cirkel-orange

Join the club

Wil jij altijd als eerste op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes, beste producten en de nieuwste hairstyles? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief* en wordt lid van de Natural Hair Club!

assets-rounded-cirkels

Get Involved

Wil jij ook dat meer mensen beter geïnformeerd zijn over wat er allemaal met krullend, kinky of wavy haar kan? Wil jij net als wij de schoonheid van natural hair tonen aan de wereld en het gewoon van de daken schreeuwen?

Scroll naar boven
Scroll naar top
Malcare WordPress Security